3 راه برای ساخت ارتباط قوی با کودکانمان

15 دقیقه مشاوره رایگان با هر رواندرمانگر جهت آشنایی بیشتر خدمات

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

3 راه برای ساخت ارتباط قوی با کودکانمان

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

عنوان های این مقاله
3 راه برای ساخت ارتباط قوی با کودکانمان

ساخت ارتباط قوی با کودکانمان به ما به عنوان پدر و مادر کمک می‌کند که مسؤلیت فرزند پروری خود را در شرایط بهتری انجام دهیم. در این مقاله قرار است در مورد سه راه برای ساخت ارتباط قوی با کودکانمان صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ساخت ارتباط قوی با کودکان

هر چه فرزندانتان در مورد اتفافاتی که برایشان رخ می‌دهد و افکاری که دارند، بیشتر با شما صحبت کنند، ارتباط عمیق‌تری با یکدیگر برقرار خواهید کرد. این ارتباط مؤثر برای داشتن رابطه قوی و سالم میان والدین و فرزند، بسیار حیاتی است. همچنین موجب می‌شود گفتگوها میان اعضای خانواده پربار باشد و بی‌دردسر انجام شود. برای رسیدن به این سطح از ارتباط قوی، پدرها و مادرها باید صبور باشند و از واکنش‌های تنش‌زا اجتناب کنند. همچنین به دنبال جلب اعتماد فرزندان باشند و از رفتارهای کنجکاوانه و سرزده خودداری کنند.

ساخت ارتباط قوی می‌تواند پیوند عاطفی میان والدین و فرزندان را تقویت کند و کمیت و کیفیت تعامل میان یکدیگر را بهبود بخشد. خانواده به عنوان پناهگاه امنیت و آرامش فرزندان شناخته می‌شود، اما فرزندان در دورانی که به دنبال شکل گیری شخصیت خود هستند، ممکن است در جستجوی منابع جایگزین برای آرامش و امنیت باشند و به دلیل ترس از قضاوت و وجود اختلاف نظرهای مکرر با پدر و مادر خود، از خانواده دوری و کناره‌گیری کنند.

اگر پدر و مادر رابطه‌ای متشنج با فرزند خود داشته باشند، می‌تواند به پیامدهای زیان‌باری نظیر موارد زیر منجر شود:

  • مشاجرات تنش‌زا در مورد موضوعات حساس
  • افزایش آسیب پذیری فرزند در برابر سوء مصرف مواد مخدر
  • از بین رفتن اعتماد و امنیت
  • ایجاد حس تردید نسبت به خود در فرزند و کاهش عزت نفس او

بنابراین ایجاد یک فضای مثبت که پذیرای فرزندان باشد و به کارگیری راه‌هایی برای صحبت کردن آن‌ها و داشتن گفتگوی دو طرفه، منجر به ساخت ارتباط قوی می‌شود که در جریان پرورش فرزند، بسیار مهم می‌باشد.

3 راه برای ساخت ارتباط قوی با کودکانمان

اگر به دنبال پیوندی عمیق و ارتباطی انعطاف پذیر با فرزندانتان هستید و تصمیم دارید ارتباط میان یکدیگر را تقویت کنید، در ادامه مواردی را بررسی می‌کنیم که لازم است در مسیر رسیدن به اهداف خود در رابطه والد_فرزند و ساخت ارتباط قوی در نظر بگیرید.

هرج و مرج را از بین ببرید و به ثبات برسید

مطالعه‌ای در سال 2023 انجام شد که به بررسی چالش‌های خانواده‌های غرق در هرج و مرج پرداخته بود و مشکلات قابل توجهی که پدران و مادران در برقراری ارتباط معنادار با فرزندانشان داشتند را شرح داده بود. روانشناس جکی نلسون، نویسنده اصلی این مطالعه، توضیح داده است که تجربیات استرس‌زا، نظیر زندگی در محیط خانه‌ای پر هرج و مرج، توانایی‌های والدین در برقراری ارتباط مؤثر را کاهش می‌دهد و در نتیجه تعامل مثبت با کودکان در طول روز دشوار می‌شود.

این مطالعه به داشتن روتین در محیط خانواده تاکید می‌کند. اجرای یک برنامه یکنواخت می‌تواند تنش و هرج و مرج موجود در محیط خانواده را از بین ببرد و شرایط را برای گفتگوهای بی‌دردسر و ثمربخش فراهم می‌کند. به کارگیری پیشنهادات زیر می‌تواند در ساخت ارتباط قوی با فرزندانتان کمک کند و شرايط را برای تربیت و پرورش آن‌ها را تسهیل کند.

  • یک وعده غذایی را کنار یکدیگر سرو کنید.
  • یک روز را به عنوان روز خانواده انتخاب کنید و آن روز را دور هم سپری کنید.
  • در طول روز، زمان مشخص شده‌ای را به تعامل باکیفیت با یکدیگر اختصاص دهید.

هدف از انجام این موارد، ایجاد یک محیط خانوادگی باثبات و قابل پیش بینی است که نشان داده است می‌تواند در ساخت ارتباط قوی میان والدین و فرزند مؤثر عمل کند و این ارتباط را تقویت کند.

مقتدر باشید نه مستبد!

اگر چه کتاب راهنمای قطوری در مورد فرزند پروری وجود ندارد، اما نکات کلیدی در طی سال‌ها تحقیق به دست آمده‌اند که به ما در پرورش فرزندان کمک می‌کنند. یکی از این نکات، والدین مقتدر بودن است که نباید با استبداد اشتباه گرفته شود. اگر شما تصمیم بگیرید که پدر و مادری مستبد باشید، رفتارهای سفت، سخت و کنترل‌کننده خواهید داشت.

در مقابل اگر روش اقتدار را در پرورش فرزندان در پیش بگیرید، در عین اینکه ساختار محیط خانواده را حفظ می‌کنید، استقلال فرزندان را نیز پرورش می‌دهید. در سال 2018، مطالعه‌ای در خصوص فرزند پروری مقتدرانه انجام شد که نتایج مطلوب این نوع رویکرد را نشان داد. برخی از مزایای پدر و مادر مقتدر بودن شامل موارد زیر است:

  • با فرزند پروری به روش اقتدار، به آن‌ها کمک می‌کنید استقلال عاطفی خود را به دست آورند.
  • در فرزندان خود احساس امنیت و انعطاف پذیری عاطفی ایجاد می‌کنید.
  • ابراز احساسات، اظهار نظر و گفتگوی سالم را به آن‌ها می‌آموزید.
  • در فرزندان شما دیدگاه‌های منحصر به فرد پرورش یافته و بروز پیدا می‌کند.

اگر پدر و مادر مقتدر باشید، می‌توانید میان قدرت و صمیمیت تعادل برقرار کنید و محیط پذیرنده‌ای را فراهم کنید که فرزندانتان بتوانند از نظر عاطفی به رشد برسند و ارتباط عمیقی میان شما ایجاد شود.

اعتماد و صبر خود را نشان دهید!

طبق مطالعه‌ای که در سال 2015 در مجله بریتانیایی Developmental Psychology منتشر شد، کودکان از همان سنین پیش دبستانی نسبت به خود و دیدگاه دیگران احساس نگرانی می‌کنند. آن‌ها نظرات مثبت و منفی که از محیط‌های مختلف دریافت می‌کنند را با احتمال بیشتری بروز می‌دهند. این مساله دیدگاه واقعی‌تری در خصوص آسیب پذیری کودکان برای ما به همراه دارد.

خودنمایی فرزندان، برای برخی از پدرها و مادرها چالش برانگیز است و گاهی اوقات می‌تواند به مشاجره و بحث منجر شود که دلیل آن نحوه رفتار شما در مقابل رفتار آن‌ها است. در این مورد شما باید صبور باشید و اعتماد میان خود و فرزندانتان را حفظ کنید. فضای امن و پذیرنده برای گفتگو را تقویت کنید و از جستجوگری و کنجکاوی بیش از حد خودداری کنید. چرا که اگر فرزند شما متوجه رفتارهای ناشی از مزاحمت و کنجکاوی شما بشود، بازگرداندن اعتماد گذشته دشوار خواهد بود.

با حفظ احترام و اعتماد فرزندان، می‌توانید راه برای بروز احساسات و ابراز افکار او باز نگه دارید و در نهایت راهنمایی مفیدتر و مؤثرتری در خصوص مشکلات او ارائه کنید و به این شکل می‌توانید به ساخت ارتباط قوی با کودکانتان کمک کنید.

سخن پایانی

ساخت ارتباط قوی با کودکانمان از کودکی آن‌ها آغاز می‌شود و تا پایان عمر ادامه دارد. فضای امن، پذیرنده و اعتماد متقابل می‌تواند پیوند و ارتباطی قوی و عمیق میان پدرها و مادرها و فرزندان ایجاد کند. ارتباط عمیق موجب می‌شود که فرزندان بتوانند احساسات خود را بروز دهند، افکار خود را بیان کنند و گفتگوهای سالم و بی‌دردسر شکل بگیرد.

اگر پدرها و مادرها نتوانند این ارتباط قوی و تاثیرگذار را برقرار کنند، پیامدهای زیان‌باری برای فرزندان خواهد داشت که می‌تواند تاثیر منفی در شکل گیری شخصیت آن‌ها داشته باشد و حتی مسیر زندگی آن‌ها را تغییر دهد. در این مقاله سه راه برای ساخت ارتباط قوی با کودکانمان معرفی کردیم تا به شما کمک کنیم با ایجاد ارتباط مؤثر، نقش و مسؤلیت مهم خود در فرزند پروری را به شکل بهتری ایفا کنید.

منبع

www.psychologytoday.com

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + شش =

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.