احساس تنهایی؛ شما تنها کسی نیستید که آن را تجربه می‌کنید!

15 دقیقه مشاوره رایگان با هر رواندرمانگر جهت آشنایی بیشتر خدمات

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

احساس تنهایی- شما تنها کسی نیستید که آن را تجربه می‌کنید!

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

عنوان های این مقاله
احساس تنهایی- شما تنها کسی نیستید که آن را تجربه می‌کنید!

احساس تنهایی، بر اساس تحقیقات انجام شده، در حال درگیر کردن افراد بیشتری است. شیوع ویروس کووید 19 و قطع شدن بسیاری از ارتباطات اجتماعی، احساس تنهایی افراد را تشدید کرد. به طوری که امروزه بسیاری از مردم احساس تنهایی و انزوا دارند و فاقد ارتباطات اجتماعی مورد علاقه و متناسب با روحیات خود هستند. نتایج تحقیقات نشان داده است که شبکه ارتباطات اجتماعی در حال کوچک شدن است و میانگین زمان صرف شده افراد در تنهایی نیز در حال افزایش است.

ارتباطات اجتماعی، مهم‌تر از آن چیزی هستند که تصور می‌شود. هر چه ارتباطات اجتماعی بیشتر باشند، معمولا نتایج مثبتی برای وضعیت رفاه، سلامت روحی و رضایت از زندگی به همراه خواهند داشت. در نتیجه احساس تنهایی می‌تواند یک تهدید بزرگ برای وضعیت رفاه و سلامت روان افراد باشد که افزایش آن یک نگرانی برای سلامت عمومی است.

ارتباطات اجتماعی، تنها به داشتن رابطه عاشقانه محدود نمی‌شوند. دوستی‌ها، همکاران، هم‌کلاسی‌ها، همسایگان و بسیاری افراد دیگر می‌توانند در دایره ارتباطات اجتماعی یک فرد قرار بگیرند. ارتباطات اجتماعی در هر سنی ایجاد می‌شوند و حتی تعاملات اجتماعی کوتاه مدت نیز می‌تواند احساس تنهایی را از بین برده و تاثیرات مثبت خود بر سلامت روحی، جسمی و بهبود وضعیت رفاه ایجاد کنند.

ما از دوران کودکی شروع به برقراری ارتباط با افراد می‌کنیم. ابتدا با اعضای خانواده شامل پدر و مادر و خواهر و برادر ارتباطات خود را شکل می‌دهیم. سپس با بستگان و دوستان مدرسه آشنا می‌شویم. با بیشتر شدن سن و شکل‌گیری شخصیت، ارتباطات اجتماعی ما عمیق‌تر می‌شوند. در دوران دانشگاه و سپس محیط کار دوستان جدید پیدا می‌کنیم و به طریق مختلف، دایره ارتباطات اجتماعی ما گسترده‌تر می‌شود. البته تمامی این ارتباطات پایدار نیستند و ثابت نمی‌مانند؛ این ارتباطات می‌توانند از کودکی به بزرگسالی منتقل شوند و یا به دلایل مختلف مثل تغییر محل زندگی، تغییر محیط کار، تغییر مدرسه، تغییر رشته تحصیلی و غیره در همان دوره قطع شده و ارتباطات از بین بروند.

احساس تنهایی می‌تواند گذرا باشد. احساس تنهایی که به دلیل تغییر محل زندگی، تغییر محل کار و  غیره ایجاد می‌شود، با شکل‌گیری دوستی‌های جدید از بین می‌رود. این احساس خود می‌تواند دلیل و محرکی برای یافتن دوستان جدید باشد. اما اگر احساس تنهایی به یک انزوای مزمن بدل شده است، نشانه خطرناکی برای سلامت روانی و جسمی فرد است که نیاز به پیگیری درمان دارد.

برای کاهش احساس تنهایی و داشتن ارتباطات اجتماعی بیشتر، چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم؟

محققان دریافته‌اند که احساس تنهایی به اندازه کشیدن 15 نخ سیگار در روز برای سلامتی مضر است. احساس تنهایی‌، فقط یک حس ناراحت‌کننده نیست بلکه مساله‌ای جدی است که می‌تواند بر تاثیر مستقیم بر سلامت جسمی و روحی ما داشته باشد. در ادامه با استراتژی‌هایی که کمک می‌کنند با احساس تنهایی مقابله کنیم، آشنا می‌شویم.

درباره احساس تنهایی خود صحبت کنید

شاید تصور کنید صحبت کردن با دیگران در مورد احساس تنهایی، ناراحت کننده باشد و یا احساس خجالت به شما دست بدهد. این احتمال را در نظر بگیرید که صحبت کردن در مورد احساساتتان به ویژه احساس تنهایی، موجب شود افراد نزدیک به شما به ارتباط بیشتر ترغیب شوند و تلاش کنند تا ارتباطات صمیمی‌تری با شما برقرار کنند. حتی ممکن است آن‌ها نیز احساس تنهایی داشته باشند و با صحبت کردن در این مورد، احساس بهتری پیدا کنید.

سرگرمی جدید انتخاب کنید

امتحان کردن چیزهای جدید می‌تواند راهی عالی برای مبارزه با تنهایی باشد. با یاد گرفتن چیزهای جدید، می‌توانید موضوع جالب برای صحبت کردن داشته باشید که منجر به مکالمات جذاب و شکل گیری دوستی‌ها باشد و در نهایت کمتر احساس تنهایی خواهید کرد. سرگرمی جدید می‌تواند در هر حوزه‌ای باشد؛ مثل نقاشی، آشپزی، یادگیری زبان جدید و غیره.

یادگیری سرگرمی جدید، شما را وارد گروه جدیدی نیز می‌کند که با افراد بیشتر با علایق مشترک آشنا خواهید شد و احساس تعلق پیدا کنید. به این شکل می‌توانید با احساس تنهایی مقابله کنید.

با دوستان گذشته ارتباط برقرار کنید

اکثر افراد دوستی‌های قدیمی از دوران مدرسه یا دانشگاه دارند که ممکن است به دلایل مختلف، ارتباطات میان آن‌ها قطع شده باشد. با ارسال یک پیام می‌توانید دوستی‌های گذشته را زنده کنید. برقراری ارتباط با دوستان قدیمی آسان‌تر از ایجاد یک رابطه دوستانه با انسان جدید است. این در حالی است که شما با دوستان قدیمی، خاطرات و افراد مشترک بیشتری دارید که ارتباط شما را نزدیک‌تر می‌کند.

به دنبال کمک حرفه‌ای باشید

اگر با احساس تنهایی دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مشاور حرفه‌ای به شما کمک خواهد کرد که بتوانید از مهارت‌ها و توانایی‌های خود استفاده کنید و برای داشتن احساس بهتر، تلاش کنید. تلاشی که با نتایج مثبت از نظر سلامت روانی و جسمی همراه باشد و زندگی رضایت‌بخشی برای شما فراهم کند.

سخن پایانی

احساس تنهایی، گاه به صورت گذرا ایجاد می‌شود که در نتیجه تغییرات مهم در زندگی است. این احساس زمانی مشکل ایجاد می‌کند که فرد به صورت دائم احساس تنهایی داشته باشد. مشکلاتی که در پی این احساس مزمن ایجاد می‎شوند می‌توانند وضعیت سلامت روحی و جسمی و سطح رفاه زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. در مقابل داشتن ارتباطات اجتماعی، موجب می‎شود که فرد هم از نظر سلامت روان و هم از نظر رفاه رشد پیدا کند. در این مقاله، راه‌هایی برای مقابله با این احساس ارائه کردیم که انجام آن‌ها کمک می‌کنند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.

سوالات متداول

آیا داشتن حیوان خانگی، به رفع احساس تنهایی کمک می‌کند؟

حیوانات خانگی تاثیر مثبتی بر کاهش سطح افسردگی و اضطراب دارند. اما پذیرش حیوان خانگی، مسؤلیت مهمی است که باید به طور کامل برای آن آماده باشید. اگر برای رفع احساس تنهایی، تصمیم دارید حیوان خانگی را سرپرستی کنید، مجبور به انتخاب میان سگ یا گربه نیستید. می‌توانید از یک ماهی نگهداری کنید. وجود آکواریوم در محیط می‌تواند احساس آرامش بیشتری به شما بدهد.

ارتباطات آنلاین و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، تاثیری بر کاهش احساس تنهایی دارند؟

شبکه‌های اجتماعی به جزیی جدایی ناپذیر در زندگی انسان‌ها تبدیل شده‌اند و گاهی دوری از آن‌ها چالش برانگیز می‌شود. با این حال تعاملات و ارتباطات اجتماعی به صورت آنلاین می‌توانند راهی برای مبارزه با احساس تنهایی باشند و گفتگو شبکه‌های اجتماعی احساس بهتری در شما ایجاد کنند.

منابع

www.psychologytoday.com

www.psychologytoday.com

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.