ساختن یک رابطه خوب، رویا یا واقعیت؟ 3 ویژگی رابطه خوب

15 دقیقه مشاوره رایگان با هر رواندرمانگر جهت آشنایی بیشتر خدمات

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

ساختن یک رابطه خوب، رویا یا واقعیت؟

بعدا بخوان

0 مورد

تاریخ انتشار

28 آگوست 2023

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

عنوان های این مقاله
ساختن یک رابطه خوب، رویا یا واقعیت؟

یک رابطه خوب از نظر شما چه ویژگی‌هایی دارد؟ عشق از عمیق‎ترین احساساتی است که هر فردی در زندگی‌اش ممکن است تجربه کند. عشق انواع مختلفی دارد و همچنین هر فردی ممکن است تعاریف متفاوتی از عشق داشته باشد. بسیاری از افراد به دنبال تجربه عشق در روابط رمانتیک هستند. برای آنها روابط رمانتیک بخش بسیار مهمی از زندگی‌شان است و پیدا کردن یک شریک مناسب رضایت عمیقی به همراه می‌آورد.

یک رابطه خوب ساختنی ست یا بدست آوردنی؟

در اینکه عشق یک رکن اصلی در سلامت کلی ماست شکی نیست. دریافت عشق برای سیستم روانی ما مثل اکسیژن برای بدن ماست. اما برخلاف تصور بسیاری از افراد، عشق واقعی و سالم چیزی نیست که برای ما به طور تصادفی یا بر اساس شانس اتفاق بیفتد، بلکه برای بدست آوردن آن و نگه داشتن آن باید تلاش کرد. یک رابطه خوب، همیشه ساختنی ست.

 

توانایی ساختن یک رابطه خوب

گفته می‌شود توانایی ساختن یک رابطه خوب از دوران نوزادی ما، میزان پاسخ‌گویی والدین‌مان به نیازهای اولیه‌مان و کیفیت ارتباطمان با آنها سرچشمه می‌گیرد. درست است که روابط اولیه ما با والدین‌مان سرنوشت ما نیست و ما محکوم به آنها نیستیم اما الگوی بسیار عمیقی به نام سبک دلبستگی ایجاد می‌کنند که نیازمند تلاش زیاد برای تغییر اند.

سبک دلبستگی

به طور مثال اگر سبک دلبستگی‌ای که فرد در کودکی با والدین خود تجربه کرده است فاقد امنیت بوده باشد، در روابط خود در بزرگسالی دائما این ناامنی‌ها و اضطراب‌ها را تجربه و تکرار خواهد کرد. در واقع سبک دلبستگی ما مانند عینکی است که ما از  آن به دنیا و روابطمان می‌نگیریم.

اما اگر فردی به سبک دلبستگی خود آگاه شود و این را درک کند که اضطرابی که در روابطش تجربه می‌کند از کجا سرچشمه می‌گیرند، خواهد توانست آن را مدیریت کند به گونه‌‎ای که کمترین آسیب را به روابطش بزند. به طور مثال فردی را در نظر بگیرید که در دوران کودکی‌اش توجه و حمایت کافی از والدین خود دریافت نکرده است و در بزرگسالی نیز دائما در روابطش این احساس را دارد که پارتنرش به میزان کافی به او توجه ندارد.

حال اگر او به مسائل درونی خود آگاه باشد خواهد توانست که به درستی تشخیص دهد آیا پارتنرش واقعا آدم سرد و بی‌توجهی است یا این احساس او ناشی از مسائل درونی اوست. به طور کلی هرچه ما نسبت به تعارضات درونی خود آگاهی بالاتری داشته باشیم و بتوانیم آنها را از تعارضات پارتنرمان و همچنین آنچه واقعا در دنیای بیرون در جریان است جدا کنیم، روابط موفق‌تری خواهیم داشت،  چه روابط رومانتیک و چه روابط دوستانه.

 

پیدا کردن پارتنر مناسب

حال ممکن است این سوال برایتان پیش آید که اصلا چگونه می‌شود یک پارتنر مناسب پیدا کرد؟ افراد بسیاری هستند که به تعارضات درونی یا سبک دلبستگی خود تا خد خوبی واقف‌اند ولی باز هم در پیدا کردن یک شریک عاطفی مناسب با چالش مواجه می‌شوند. واقعیت این است که بدون بیرون آمدن از ناحیه امن‌مان پیدا کردن یک شریک مناسب بسیار سخت خواهد بود.

افرادی که به ناحیه امن خود می‌چسبند و از تجربیات جدید اجتناب می‌کنند به احتمال کمتری با افراد جدید آشنا می‎شوند. داشتن روابط اجتماعی قوی و همچنین گستردگی دایره افرادی که می‌شناسیم می‌توانند به ما در پیدا کردن پارتنر مناسب بسیار کمک کنند.

همچنین داشتن علایق مشترک در ساختن یک رابطه موفق بسیار مهم اند. به همین دلیل امکان پیدا کردن شریک مناسب خود  در یک سری فعالیت‌های اجتماعی دسته‌جمعی مثل کوهنوردی یا دوی گروهی یا کلاس‌های مختلف بسیار زیاد است.

به تازگی نیز محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کسی که شما را تشویق می‌کند تا باورهای جدیدی را گسترش دهید و به فعالیت‌های جدیدی روی آورید، باورها و فعالیت‎هایی که در راستا با خودپنداره‌تان و هویتتان هستند و آن را تقویت می‌کنند، می‌تواند پارتنر بسیار مناسبی برای شما باشد و احتمال اینکه سالیان سال رابطه شما با این فرد ادامه پیدا کند بسیار زیاد است.

نوع جذب شدن به افراد

به طور کل اکثر افراد در ابتدا جذب تیپ و ظاهر یک نفر می‌شوند، یا جذب یک سری ویژگی‌های شخصیتی خاصی می‌شوند که خودشان هم می‌دانند این ویژگی‌ها در آینده دردسرساز خواهد بود. اما واقعیت این است که همه ما می‌دانیم این جذابیت ظاهری فقط در ماه‌های اول یک رابطه است که تازگی دارد و آن چیزی که رابطه را به طور طولانی مدت سرپا نگه می‌دارد فراتر از این حرف‎هاست و آن شخصیت سالم طرف مقابل است.

تحقیقات نیز نشان داده‌اند زوج‎هایی از همه موفق‌تر و خوشحال‌تر اند که فارغ از اینکه خودشان چه ویژگی‌هایی را جذاب را می‌دانستند، در نهایت با پارتنری وارد رابطه شده‌اند که ویژگی‌های شخصیتی به نسبت سالم‌تری داشته است. به خصوص ثبات داشتن از لحاظ عاطفی و هیجانی و سازگاری و گشودگی ویژگی‌های شخصیتی‌ هستند که در موفقیت یک رابطه بسیار تاثیرگذاراند.

اما در تلاش برای پیدا کردن شریک مناسب خود همیشه این را در نظر داشته باشید که هیچ نیمه گم‌شده‌ای وجود ندارد. همه آدم‌ها در کنار ویژگی‌های خوب خود، ویژگی‌های بد هم دارند. آنچه مهم است این است که فردی که انتخاب می‌کنید ویژگی‌های شخصیتی به نسبت سالم‌تری داشته باشد.

کسی که شما بتوانید در کنار او خود واقعی‌تان باشید، مجبور به سانسور خودتان و یا سرکوب نیازها و احساساتتان نباشید. همچنین در کنار یکدیگر هم برای ساختن رابطه‌ه‎ای بهتر و هم برای تبدیل شدن به نسخه‌ای بهتر از خودتان و پیشرفتتان قدم بردارید.

 

ویژگی‌های یک رابطه خوب

مهم است شما در رابطه‌ای باشید که در آن صمیمیت را به معنای واقعی تجربه کنید. بعضی از افراد به اشتباه صمیمیت را فقط به معنای رابطه جنسی خوب می‌دانند. در حالی که صمیمیت واقعی فراتر از این حرف‌هاست. صمیمیت به سرعت اتفاق نمی‌افتد و نیازمند زمان و تلاش است.

شما وقتی صمیمیت را با پارتنرتان تجربه می‌کنید که بتوانید بدون ترس از مورد سرزنش یا قضاوت قرار گرفتن خود واقعی‌تان باشید و با کمترین نگرانی در مورد احساساتتان، افکارتان و مسائل شخصی‌تان صحبت کنید. در واقع شما صمیمیت را با کسی تجربه خواهید کرد که در کنار او احساس امنیت کنید و این حس نیازمند این است که شریک شما از ویژگی‌های شخصیتی به نسبت سالم‎تری برخوردار باشد.

سازش یا همکاری؟

موضوع مهم دیگری که خوب است همیشه به یاد داشته باشید این است که بر خلاف تصور عموم مردم این “سازش کردن” نیست که یک رابطه خوب را می‌سازد، بلکه “همکاری و تعاون” است که ساختارهای زیربنایی یک رابطه را تقویت می‌کنند.

اگر شما در رابطه خود دائما در حال سازش کردن باشید، در واقع درحال فدا کردن بخشی از خواسته‌ها و نیازهای خود را برای راضی کردن طرف مقابل هستید و این از خود گذشتگی دائمی، دیر یا زود شما را خسته خواهد کرد، منجر به عصبانیت شما از شریکتان خواهد شد و آسیب بزرگی به رابطه‌ خواهد زد.

اما همکاری و تعاون به معنای به صحبت نشستن در مورد خواسته‌ها، انتظارات و نیازهایتان است. شما نباید توقع داشته باشید که همسر یا پارتنرتان بدون این که شما به او بگویید چه می‌خواهید، در شرایط مختلف چه احساسی را تجربه می‌کنید یا در مورد یک سری مسائل چگونه فکر می‌کنید، همه این‌ها را حدس بزند.

اگر یک رابطه بالغانه می‌خواهید باید بالغانه رفتار کنید. همچنین باید این را نیز از شریک عاطفی خود بخواهید که او هم با شما تمامی این مسائل را شفاف مطرح کند و هنگام شنیدن صحبت‌های او گشودگی را در خود تمرین کنید. سعی کنید یک قدم از دنیای خود فاصله بگیرید، قضاوت و گاردهای دفاعی خود را کنار بگذارید و دنیا و مسائل را از منظر او هم بنگرید.

سخن پایانی

در نهایت این را بپذیرید که شما و شریکتان هر کدام فردی مستقل هستید با علایق و خواسته‌های خاص خود. این که شما با شریک عاطفی‌تان علایق مشترک زیادی داشته باشید خیلی خوب است، اما اگر هم در بعضی موضوعات با هم توافق نظر ندارید هیچ ایرادی ندارد. هر کدام از شما گاهی هم به فضایی برای بودن با خودتان و علایقتان نیاز دارید و قرار نیست همیشه همه وقت خود را با هم بگذرانید. رابطه سالم رابطه‌ای است در نقطه وسط وابستگی و استقلال. نه وابستگی بیش از حد در یک رابطه کارکرد خواهد داشت و نه استقلال‌گرایی بیش از حد.

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 9 =

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.