مدیریت رابطه و رعایت تعادل در آن، اهمیت بسیاری در دوام یک رابطه دارد. درست است که هیچ یک از طرفین نباید کارهایی که برای رابطه انجام میدهند را بشمارند، اما اگر شما تنها طرف رابطه هستید که انرژی بسیاری برای آن میگذارید و حس میکنید شریک عاطفیتان، همان انرژی را به شما نمیدهد، باید درباره رفتارهای خود تجدید نظر کنید. در این مقاله درباره تعادل در رابطه صحبت خواهیم کرد و 5 راه برای مدیریت رابطهای که طرفین آن انرژی و تلاش یکسانی برای حفظ رابطه نمیکنند، ارائه میکنیم.
برقراری تعادل در رابطه
یک رابطه سالم، رابطهای متعادل و متقابل است. وقتی شما از نظر مالی، احساسی، زمانی و جنسی برای داشتن رابطهای صمیمانه و حمایتگر تلاش میکنید، باید همان اندازه تلاش و انرژی متقابل دریافت کنید. اگر احساس کنید که به همان اندازه مورد محبت، توجه و حمایت قرار نمیگیرید، خستگی و فرسودگی به سراغ شما خواهند آمد و رابطه عاطفی شما و شریک عاطفیتان متزلزل خواهد شد.
زمانی که رفتار متقابل از سوی شریک عاطفی خود دریافت نکنید، احساس رنجش و خشم در شما ایجاد میشود. با عدم مدیریت رابطه و برقراری توازن قدرت، این احساسات منفی تقویت شده و رابطه صمیمانه به رابطه پرتنش بدل میشود.
همچنین، با تلاش مضاعف یک طرفه، تصویر غلطی از خودتان برای شریک عاطفی ترسیم میکنید که موجب انتظارات غیرواقعی او و عبور مکرر از مرزهای عاطفی، جنسی و زمانی شما خواهد شد. در ادامه 5 راه برای مدیریت رابطه و متعادل کردن قدرت بین شما و شریک عاطفیتان معرفی میکنیم. با به کار بردن این روشها میتوانید رابطهای سالم و متقابل داشته باشید.
محدوده زمانی تعیین کنید
برای در دسترس بودن، محدوده زمانی مشخص کنید. به صورتی که شریک عاطفیتان بداند هر ساعتی از روز نمیتواند با شما تماس بگیرد یا از شما بخواهد که خود را به سرعت به او برسانید. به عنوان مثال، زمانی که در حال گفتگوی تلفنی هستید، به او بگویید “تنها 10 دقیقه زمان برای صحبت دارم.” به محدوده زمانی که تعیین میکنید، پایبند باشید تا شریک عاطفیتان نیز آن را بپذیرد.
مرزهای مالی را مشخص کنید!
مسائل مالی یکی از مهمترین عواملی است که موجب بروز مشکل در زندگی زوجین میشود و زندگی مشترک را به جدایی میکشاند. اگر بیش از حد هدیه میخرید، مقدار زیادی پول به شریک عاطفی خود میدهید و یا او با عنوان قرض از شما میگیرد، باید در این خصوص مرز ایجاد کنید تا هم رابطه خود را متقابل کنید و هم امنیت مالی خود را تامین کنید.
با توجه به اینکه مسائل مالی میتوانند به معضل بزرگ تبدیل شوند، لازم است در مورد آن توافق کنید. همچنین در قرض دادن پول نیز محتاط عمل کنید. البته که زوجها باید در مواقع سختی از یکدیگر حمایت کنند اما اگر شما طرفی هستید که از نظر مالی بیشترین هزینه را میپردازید، باید بتوانید در مقابل زیادهرویهای مالی شریک عاطفی خود بایستید.
بودجه و برنامهریزی مالی خود را در اولویت قرار دهید تا دغدغه مالی نداشته باشید و بتوانید روی جنبههای دیگر رابطه خود تمرکز کنید.
سلامتی خود را اولویت قرار دهید!
حتما شنیدهاید زمانی که در هواپیما، در موقعیت اضطراری قرار دارید، باید ابتدا خود ماسک بزنید تا بتوانید از عزیزانتان محافظت کنید. در هر رابطهای نیز باید به همین شکل رفتار کرد. ابتدا به سلامت جسمی و روانی خود بپردازید تا بتوانید در رابطه نیز شریک عاطفی سالم و با اعتماد به نفس باشید. در این شرایط است که میتوانید مدیریت رابطه را به نحو احسن انجام دهید، در کنار شریک عاطفی خود رشد کنید و موفقیتها را جشن بگیرید.
با صرف انرژی بسیار برای مراقبت کردن از شریک عاطفی خود و اختصاص دادن زمان کمتر برای توجه به خود، به عزت نفس خود لطمه وارد خواهید کرد. در جنبههای جنسی، احساسی و حتی مالی رابطه، ابتدا سلامت و امنیت خود را تامین کنید تا بتوانید در مدیریت رابطه نیز مؤثر عمل کنید.
نه گفتن را یاد بگیرید!
نه گفتن برای بسیاری از افراد دشوار است. به ویژه اینکه در بسیاری از مواقع، فرد پس از نه گفتن، احساس عذاب وجدان میکند. زمانی که در رابطه هستید، باید طور دیگری به این قضیه نگاه کنید. اگر شما نتوانید به شریک عاطفی خود در مواقع لزوم “نه” بگویید، باعث میشوید او مرزهای زمانی، جنسی، مالی و در نهایت عاطفی شما را رد کند و با انتظارات غیر واقعی و زیاده خواهی، شما را تحت فشار قرار دهد. بدون آن که رفتار متقابل داشته باشد.
در واقع موفقیت در انجام 4 راه قبلی، به قدرت “نه” گفتن شما بستگی دارد. با نپذیرفتن مسؤلیتهای اضافه، خود را از رنجش نجات میدهید و به این شکل به شریک عاطفی خود نشان میدهید که نمیتواند بار مسؤلیتهای خود را به دوش شما بگذارد و باید برای رشد رابطه، قدرت مسؤلیت پذیری خود را افزایش دهد.
“نه” گفتن را بیاموزید تا بتوانید در مقابل انجام کارهایی که با برنامهریزی و ظرفیت روحی، جسمانی و زمانی شما مطابق نیستند، مقاومت کنید. هر چه بیشتر از خود کار بکشید، به خود مراقبتی بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد. پس تعادل در رابطه را با نه گفتن به کارهای خارج از برنامه، حفظ کنید و شرایط بهتری برای مدیریت رابطه فراهم کنید.
از زیادهروی اجتناب کنید!
اگر در رابطه عاطفی احساس میکنید که مسؤلیت شریک عاطفی خود را بر عهده گرفتهاید، باید بدانید که رابطه سالم و متعادلی ندارد. اگر مدام فکر میکنید که باید مطمئن شوید حال او خوب است و تمامی کارهایش انجام شده است، نشانه این است که تعادل در رابطه شما برقرار نیست و لازم است که مرزهای احساسی، زمانی و عاطفی مشخص کنید و مسؤلیتهای شریک عاطفی خود را به خودش بسپارید.
سخن پایانی
در یک رابطه، هر یک از طرفین باید برای دوام و رشد رابطه از نظر زمانی، احساسی، جنسی و مالی تلاش کند. شمارش کارهایی که انجام دادهاید، کار اشتباهی است، اما گاهی احساس میکنید شریک عاطفیتان، به اندازه شما در رابطه انرژی نمیگذارد و این مساله در شما احساس رنجش و خشم ایجاد کرده است. در این مقاله 5 راه مدیریت رابطه و برقراری تعادل در رابطه را معرفی کردیم. با به کارگیری این راهها میتوانید به یک رابطه سالم، متعادل و متقابل برسید. موفق باشید.
سوالات متداول
آیا رابطهای که یکی از طرفین، انرژی و تلاش بیشتری صرف میکند، سمی است؟
اگر شما آن طرفی هستید که جنبههای مالی، احساسی، جنسی و زمانی بیشتری را در رابطه میگذارید، باید تصمیم بگیرید که برای بهبود تلاش کنید و یا خود را از یک رابطه سمی رها کنید. چرا که انرژی مضاعفی که در رابطه عاطفی صرف میکنید، در بسیاری از مواقع با انرژی متقابل کمتری پاسخ داده میشود که نتیجه آن رنجش و خشم شماست. این رابطه به زودی به تنش کشیده میشود و شما را به پایان رابطه خواهد رساند. البته راه دیگری برای بهبود شرایط وجود دارد که در این مقاله مفصل صحبت کردیم.
برای رفع خشم ناشی از رابطه نامتعادل چه کنیم؟
با تمرین بخشش میتوانید خود را از رنج رها کنید. بیش از یک دهه تحقیقات نشان داده است که بخشش مزایای بسیاری برای سلامت روان انسانها دارد. رفع خشم از جمله این مزایاست که به شما کمک میکند به آرامش برسید و مدیریت رابطه را به شکل مفیدی پیش ببرید.
منبع