3 راه کاهش وابستگی به تلفن همراه برای والدین

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

15 دقیقه مشاوره رایگان جهت آشنایی با مشاور مدنظر شما

3 راه کاهش وابستگی فرزندان به تلفن همراه برای والدین

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

3 راه کاهش وابستگی فرزندان به تلفن همراه برای والدین

ما اغلب می‌شنویم که والدین در مورد استفاده بیش از حد فرزندانشان از تلفن همراه گله می‌کنند. والدین حتی در این مورد با فرزندانشان مشاجره می‌کنند که بی‌نتیجه است. برخی والدین با گرفتن تلفن همراه از فرزندانشان، تلاش می‌کنند از وابستگی آن‌ها به موبایل و اینترنت بکاهد. اما این روش نیز تاثیر چندانی ندارد. این فقط نوجوانان و جوانان نیستند که به نظر می‌رسد به تلفن همراه خود وابستگی دارند، والدین نیز خود نیاز دارند روش‌هایی برای کاهش وابستگی به تلفن همراه به کار بگیرند.

مهم‌ترین تاثیر منفی وابستگی به تلفن همراه، کاهش زمان فرد برای برقراری ارتباط با همسر و فرزندان است. گاهی فرد متوجه نیست که زمان یادی را با تلفن همراه و اینترنت سپری می‌کند که دیگر وقتی برای گفتگو و بازی با اعضای خانواده خود ندارد و در نهایت نمی‌تواند نقش خود در رشد و تربیت فرزندان را به خوبی ایفا کند و در رابطه عاطفی با همسرش نیز با مشکل مواجه می‌شود.

اگر همسرتان به شما می‌گوید که زمان زیادی را با تلفن همراه سرگرم می‌شوید، نشان دهنده این است که زمان اسکرول کردن شما در شبکه‌های اجتماعی افزایش یافته است و باید به دنبال راهی برای کاهش وابستگی به تلفن همراه باشید.

3 راه کاهش وابستگی به تلفن همراه

تحقیقات نشان داده‌اند که 50 درصد آمریکایی‌ها، خود احساس می‌کنند که به تلفن همراه خود وابسته هستند. این درصد، نشانه عدد بالایی است و باید راه‌های زیاد و کاربردی در جهت کاهش وابستگی به تلفن همراه معرفی شوند. زمانی که پدران و مادران صرف پرورش فرزند نمی‌کنند و مشغول ارسال پیام و دریافت پاسخ در تلفن همراه خود هستند، عواقب ناخواسته‌ای به همراه دارد. استفاده بیش از حد از تلفن همراه توسط پدران و مادران موجب شده که کارشناسان بیشتر از نوجوانان، نگران والدین باشند.

اگر زمانی که تلفن همراهتان به راحتی در دسترس نیست، احساس آشفتگی می‌کنید، بهتر است از این 3 راهی که در ادامه برای کاهش وابستگی به تلفن همراه بررسی خواهیم کرد استفاده کنید تا از تاثیرات منفی وابستگی به تلفن همراه بکاهید.

رشد هوش هیجانی

هوش هیجانی و مهارت‌های زبانی کودکان از طریق ارتباط و بازی با والدین رشد می‌کند و تقویت می‌شود. شما باید در روز، زمان مشخص و باکیفیتی را برای صحبت کردن و بازی کردن با فرزندان خود سپری کنید تا هوش هیجانی و مهارت‌های زبانی آن‌ها توسعه پیدا کند.

در این زمانی که برای فرزندان خود اختصاص می‌دهید، تلفن همراه خود را به طور کامل کنار بگذارید و تمام حواس و تمرکز خود را برای بازی و صحبت با فرزند خود صرف کنید. اگر همزمان که به تماس‌ها و پیام‌ها پاسخ می‌دهید، بخواهید با فرزند خود نیز بازی کنید، در حال تقسیم توجه هستید و نمی‌توانید تمرکز و حضور کامل در کنار فرزندتان داشته باشید. در نهایت نیز تاثیر کافی بر رشد مهارت‌های کودک خود نخواهید داشت.

شاید بگویید که بچه‌ها باید خودشان بازی کنند و شما نیز به استراحت نیاز دارید. کودکان شما برای رشد هوش و مهارت‌های ارتباطی به شما نیاز دارد و شما کسی هستید که باید به او کمک کنید تا توانایی‌های خود را تقویت کند. می‌توانید از تعداد ساعات کوتاه شروع کنید. به عنوان مثال 15 تا 30 دقیقه تلفن همراه خود را کنار بگذارید و پس از بازی و گفتگو با فرزند خود، سایر فعالیت‌های خود را انجام دهید. کاهش وابستگی به تلفن همراه و گذراندن وقت با خانواده تاثیرات بسیار عمیقی نه تنها برای فرزندان بلکه برای شما نیز دارد که تا به آن عمل نکنید، متوجه تاثیرات آن نخواهید شد.

ایجاد وقفه

فرزندان شما به توجه و محبت شما نیاز دارند و هر گاه احساس نیاز پیدا کنند، به سراغ شما خواهند آمد و به شکل‌های مختلف تلاش می‌کنند تا توجه شما را جلب کنند. آن‌ها آن‌قدر صبر می‌کنند تا به خواسته خود برسند. شما ممکن است به آن‌ها بگویید “چند لحظه صبر کن”  یا “کار کوچکی مانده و الان تمام می‌شود” تا در نهایت مجبور به عقب نشینی خواهید شد تا توجه و محبتی که به دنبال آن هستند را به آن‌ها بدهید. با کاهش وابستگی به تلفن همراه می‌توانید در لحظات مهم و تاثیرگذار زندگی فرزندانتان شریک باشید و تاثیر خود را بر رشد ویژگی‌های شخصیتی او کامل کنید.

حتی یک لحظه را نیز از دست ندهید

واقعیت این است که کودکان به سرعت بزرگ می‌شوند و لحظاتی که می‌گذرند، دیگر باز نمی‌گردند. چشم روی هم می‌گذاریم و فرزندانمان وارد دوره مدرسه می‌شوند. این لحظاتی که هرگز تکرار نمی‌شوند ارزشمندتر از آن هستند که بخواهید زمانی را که باید برای خانواده و فرزندان خود صرف کنید، در شبکه‌های اجتماعی و تلفن همراه سپری کنید.

همان‌طور که پیشتر گفتیم، شما به عنوان پدر و مادر مسؤلیت مستقیم در رشد مهارت‌ها و توانایی‌های فرزندان خود دارید و باید به اندازه کافی برای آن‌ها زمان بگذارید. بهتر است در برنامه روزانه خود، زمانی را برای بازی و گفتگو با فرزندان خود اختصاص دهید. در این زمان مشخص شده تلفن همراه را از دسترس خود خارج کنید. این مساله موجب می‌شود صدای تماس یا پیام حواس شما را پرت نکند. امتحان کردن این روش حتی برای یک بار به شما نشان خواهد داد که نبود تلفن همراه، چه اندازه زمان ارتباط و بازی شما با فرزندانتان را باکیفیت می‌کند و نتایج مطلوبی در نمرات هوش و مهارت‌های آن‌ها دارد.

سخن پایانی

وابستگی به تلفن همراه، مساله‌ای است که نه تنها نوجوانان و جوانان، بلکه والدین را نیز درگیر مشکلاتی کرده است. مادران و پدرانی که به جای سپری کردن زمان با خانواده، وقت خود را در تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند، علاوه‌بر ایجاد مشکل در روابط عاطفی، فرزندان آن‌ها با مشکلاتی نظیر هوش هیجانی و مهارت‌های زبانی پایین مواجه می‌شوند که می‌تواند تاثیر منفی در رشد آن‌ها داشته باشد. در این مقاله در خصوص سه راه برای کاهش وابستگی به تلفن همراه صحبت کردیم.

سوالات متداول

تاثیرات فردی کاهش وابستگی به تلفن همراه و گذراندن وقت با خانواده چیست؟

لحظاتی که حس می‌کنید با آشفتگی و کسالت کار می‌کنید، سپری کردن وقت با همسر و فرزندان می‌تواند انرژی شما را افزایش دهد و با انگیزه بیشتری به کار خود ادامه دهید. پیگیری روش‌ها برای کاهش وابستگی به تلفن همراه می‌تواند این زمان سپری شده با خانواده را باکیفیت‌تر کند و روی راندمان کاری شما نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.

توجه دائمی به فرزندان، ما را به نتایج دلخواه در رشد آن‌ها می‌رساند؟

پدران و مادران باید توجه کامل به فرزندان داشته باشند. توجه کامل به معنی توجه دائم نیست، بلکه کیفیت توجه است که می‌تواند تاثیرات مثبت به همراه داشته باشد. کاهش وابستگی به تلفن همراه و حضور کامل و بدون حواس پرتی در کنار فرزندان می‌تواند ارتباط معنادار میان شما ایجاد کند و موجب شود که بیشتر در مورد فرزندان خود بدانید.

نویسنده: سلما ظروفی

منبع

www.psychologytoday.com

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.