چالش‌های روانی مهاجرت - 2نقش روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

15 دقیقه مشاوره رایگان جهت آشنایی با مشاور مدنظر شما

چالش‌های روانی مهاجرت – نقش روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو

بعدا بخوان

0 مورد

تاریخ انتشار

9 سپتامبر 2023

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

چالش‌های روانی مهاجرت - نقش روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو

چالش‌های روانی مهاجرت برای تمام افراد مهاجر مخصوصا نوجوانان میتواند خطر ابتلا به بیماری‌های روانی متعددی را فراهم کند. بسیاری از مردم فشارهای ذهنی و اضطراب‌های ناشی از فرآیند مهاجرت یا پناهندگی را نادیده می‌گیرند. آن‌ها به دلایل متعددی درصدد دریافت حمایت از یک رواندرمانگر نیستند و به بیانی ساده‌تر، پیگیر اضطراب‌ها و چالش‌های روانی ناشی از فرآیند مهاجرت نمیشوند.

ایالات متحده امریکا به عنوان یکی از کشورهای پرطرفدار برای مهاجرت، هرساله با ورود انبوهی مهاجر از سراسر دنیا روبروست. سهم ایرانیان در این جمعیت نیز اندک نیست. در نتیجه وجود رواندرمانگر و روانشناس ایرانی در ایالت‌های مختلف امریکا برای ارائه حمایت و درمان لازم به مهاجران ایرانی بسیار مهم است. در این مقاله به طور تخصصی نقش رواندرمانگر ایرانی در سانفرانسیسکو را بررسی خواهیم کرد.

چرا مشاوره آنلاین با رواندرمانگر؟

فرقی نمیکند در کدام نقطه از جهان زندگی میکنید، مشاوره آنلاین با رواندرمانگر امکان دسترسی آسان و بدون دغدغه به حرفه ای ترین روانشناس را برای شما فراهم میکند. از سویی دیگر اگر بنا به دلایل مختلفی در موقعیت و شرایطی هستید که امکان مراجعه فیزیکی به رواندرمانگر را ندارید، مشاوره آنلاین میتواند بسیار کمک کننده باشد.

این روش میتواند احتمال وقفه در جلسات را نیز کاهش دهد و امکان پیگیری منظم رواندرمانی را بیشتر کند. درنتیجه احتمال نتیجه گیری و تاثیر بیشتر نیز در مشاوره آنلاین وجود دارد.


علاوه براین، از آنجا که مشاوره آنلاین با رواندرمانگر، بدون درنظر گرفتن محدودیت شهر یا کشور خاصی است، امکان دسترسی و به تجربیات و تکنیک های بهترین رواندرمانگران درهرجای جهان را برای شما فراهم میکند.

به همین دلیل مشاوره آنلاین ابزاری بسیار کارآمد به شمار میرود و کمک میکند تا افراد بیشتری با دغدغه کمتر به خدمات روانشناختی حرفه ای دسترسی داشته باشند.

اندکی درباره شهر سانفرانسیسکو

 سان فرانسیسکو، شهر و بندری زیبا در شمال کالیفرنیا، در نیمه‌جزیره‌ای میان اقیانوس آرام و خلیج سان فرانسیسکو واقع شده است. این شهر یک مرکز فرهنگی و مالی در غرب ایالات متحده است. اگرچه سان فرانسیسکو در کالیفرنیای آفتابی و گرم واقع شده، اما آب و هوای سرد و مه‌آلود کاملا شناخته شده‌ای دارد. محله‌های سان فرانسیسکو به اندازه آب هوایش، متنوع است.

مهاجران بسیار زیادی هر ساله از همه جای دنیا به سانفرانسیسکو سرازیر میشوند و شهر را با فرهنگ‌ها، زبان‌ها و گرایش‌های مختلف و رنگارنگ غنی می‌کنند. در میان تنوع قومیت، زبان و آب وهوا، چالشهای روانی مهاجرت نیز پررنگتر خودرا نشان خواهد داد.

چالش‌های روانی مهاجرت

چالش‌های روانی مهاجرت و درک مکانیسم‌هایی که زیرساخت مقاومت در برابر تروما را تشکیل می‌دهند، یک زمینه پژوهشی مهم در تحقیقات سلامت روان به ویژه در نوجوانان است. تأثیر چالش‌های روانی مهاجرت، دغدغه‌ای دیگر در حوزه سلامت عمومی‌ است. این چالش‌ها ناشی از مشکلاتی است که ممکن است در کشور مقصد یا کشور مبدا تجربه شوند.

در سراسر جهان بیش از 35 میلیون مهاجر در رده سنی 10 تا 24 سال وجود دارند که این تعداد نمایانگر 17% از جمعیت کل مهاجران است. از این تعداد، 9 میلیون نفر (25%) در گروه سنی 10 تا 14 سال و 11 میلیون نفر (32%) (15 تا 19 سال) هستند.

انواع مهاجرت

برای شناخت چالش‌های روانی مهاجرت باید در ابتدا بدانیم چند نوع مهاجرت داریم؟ مهاجرت به دو نوع اصلی داخلی و خارجی تقسیم میشود. مهاجرت داخلی معمولاً به تغییر مکان داخل یک کشور اشاره دارد، مانند انتقال از مناطق روستایی به شهری یا انتقال از ایالتی به ایالت دیگر. مهاجرت خارجی به تغییر مکان در مرزهای ملی یا مهاجرت به کشورهای مختلف اشاره دارد.

مهاجران خارجی می‌توانند به افرادی تقسیم شوند که مسیرهای قانونی و غیرقانونی مهاجرت را دنبال کرده‌اند، یا اینکه پناهجو هستند. دلایل انگیزشی پشت انواع مهاجرت‌ها اغلب متفاوت است و می‌تواند چالش‌های روانی مهاجرت متنوعی را برای فرد مهاجر، قبل و بعد از ورود به مکان جدید ایجاد کند.

با این حال، تحقیقات کنونی به وضوح پاسخ این سوال را نمیدهند که آیا چالش‌های روانی مهاجرت به طور مشترک برای نوجوانان مهاجر داخلی و خارجی وجود دارد؟ یا اینکه چگونه این چالش‌ها می‌توانند بر نوجوانی و گذر از کودکی به بزرگسالی در این مرحله مهم توسعه تأثیر بگذارند؟

میزان آسیب‌ پذیری نوجوانان بر اثر چالش‌های روانی مهاجرت

نوجوانی دهه‌ای کلیدی در مسیر زندگی است که مشکلات سلامت جسمی‌، سلامت روانی و رفتاری می‌توانند در این برهه تأثیر دائمی‌در طول دوران بزرگسالی داشته باشند. بسیاری از عوامل آسیب زننده برای مشکلات سلامت روانی و رفتاری در دوران نوجوانی شروع می‌شوند و شامل مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر، و رژیم‌های ناسالم می‌شود.

آغاز اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلالات اضطرابی به طور معمول در کودکی و نوجوانی رخ می‌دهد. 20% از کودکان و نوجوانان جهان تجربه اختلالات روانی را دارند، نیمی‌ از این اختلالات پیش از سن 14 سال آغاز می‌شود. در صورت درمان نشدن، این شرایط می‌توانند بر توسعه، دستیابی به آموزش و تعریض سنی افراد جوان تأثیر داشته و آنها را در معرض خطر خودکشی بیشتر قرار دهند.

سوءمصرف مواد مخدر، مشکلات رفتاری و اختلالات روانی در نوجوانی اغلب به عنوان نتیجه ترومای روانی آغاز می‌شوند. به واسطه تجربه مستقیم یک رویداد تروماتیک مانند خشونت میان‌افراد یا از طریق تنش‌های تروماتیک ثانویه که زمانی وقوع می‌یابد که یک عضو خانواده یا دوست نزدیک یک رویداد تروماتیک تجربه کرده است. . تمام این چالش‌ها با تصمیم بر مهاجرت یا پناهندگی میتوانند به نقطه اوج خود برسند.

دلیل عمده فشار روانی نوجوانان مهاجر و نقش روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، مشکلات روانی نوجوانی میتوانند در بزرگسالی نیز برعملکرد فرد تاثیر گذار باشد. در خصوص چالش‌های روانی مهاجرت برای یک نوجوانان مهاجر، از آنجایی که نوجوان غالبا تنها عضو یک خانواده است که به زبان کشور مقصد مسلط است یا آشنایی دارد، عمده دلیل فشار و چالش‌های روانی مهاجرت برای یک نوجوان آن است که خود را زیربار مسئولیت بزرگی میبیند.

این استرس‌ها در ذهن نوجوان ممکن است به این گونه پدیدار مشوند که “تو تنها کسی هستی که انگلیسی را بلد است و مجبور به ترجمه تمام موارد و اتفاقات خواهی بود” چالش روانی دیگر میتواند اینگونه باشد که نوجوان خود را به عنوان مدافع خانواده‌ می‌بیند و برخی دیگر از چالش‌های روانی مهاجرت بر نوجوانان، اضطراب ناشی از داشتن یک هویت در زادگاه و یک هویت مه آلود در دنیای جدید بیرون به دلیل یادگیری فرهنگ است.

اگر فرض را بر مهاجرت به سانفرانسیسکو در نظر بگیریم، نقش روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو اهمیت خود را بیش از پیش نمایان خواهد کرد. نوجوان تحت تاثیر چالش‌های روانی مهاجرت باید به یک مشاور و رواندرانگر ایرانی در سانفرانسیسکو مراجعه کند تا به او کمک کند احساساتش را در طی دوره تحصیلی خود مدیریت کند.

یک نوجوان برای صحبت و بیان احساساتش با یک روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو نیاز به ترجمه تفکرات ذهنی و آشنایی با فرهنگ کشور مقصد ندارد. او میتواند به راحتی درباره هر موضوعی که اضطراب و فشار زیادی به دلیل چالش‌های روانی مهاجرت بر وی وارد کرده است با روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو صحبت کند.

اگر می‌خواهید بهبودی در فرزند نوجوان خود ایجاد کنید، باید در مورد مشکلات سلامت روانی‌اش به شیوه‌ای باز به جستجوی کمک بپردازید. و وقتی که با روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو مراجعه کنید، تغییر زندگی فرد شروع خواهد شد. یک روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو به خوبی از هر دوفرهنگ کشور زادگاه و کشور مقصد مهاجر نوجوان آگاهی داشته و تشخیص بسیار بهتری میتواند ارائه دهد.

چه مواردی میتوانند ثبات و سلامت روانی نوجوانان در برابر چالش‌های روانی مهاجرت بهبود بخشند؟

نوع، تعداد و پیچیدگی تروماهای تجربه شده در دوران اولیه زندگی تأثیر متفاوتی بر مشکلات روانی و رفتاری دارند . علاوه بر این، کودکان تحت تأثیر تروما ممکن است با گذر از چالش‌ها و تنش‌های توسعه‌ای یا محیطی ، علائم جدیدی را در طول زمان تجربه کنند. با این حال، هنوز نامشخص است که چرا برخی از کودکان تحت تأثیر تروما مشکلات عاطفی و رفتاری را تجربه می‌کنند در حالی که دیگران اینگونه نیستند.

عواملی که با ثبات و سلامت روانی بالا در کودکی و نوجوانی مرتبط‌ اند، شامل روابط مثبت حمایت کننده از طرف خانواده و دوستان، اعتقاد به مذهب یا دین خاص، محیط مدرسه و ویژگی‌های شخصی مانند داشتن دیسیپلین و مهارت‌های مختلف است. بی ثباتی در برابر مشکلات، زندگی افراد را در خطر ابتلا به مشکلات روانی سوق میدهد. افسردگی، اضطراب و اختلال رفتاری به عنوان متداول‌ترین مشکلات روانی شناخته میشوند.

چه مواردی ریسک ابتلا به تروما را افزایش میدهند؟

در طول تحقیقات درباره نوجوانان مهاجر، فقر پیش از مهاجرت به همراه ورود غیرقانونی به ایالات متحده، ریسک ابتلا به علائم مرتبط با اختلال استرس پس از تروما (PTSD) را افزایش داده است. تبعید پس از مهاجرت و زندگی در محله‌های نابسامان همچنین ریسک ابتلا به PTSD را افزایش دادند، در حالی که محیط خانواده مثبت و حمایت اجتماعی  این ریسک را کاهش میدادند.

در یک بررسی در مورد سلامت روانی کودکان پناهجوی منتقل شده به کشورهای دارای درآمد بالا، ریسک ابتلا به مشکلات سلامت روانی با تجربه تروما، تجربه خشونت والدین، از دست دادن والدین، پشتیبانی محدود خانواده، خشونت و تبعید در کشور میزبان و احساس طرد شدن در مدرسه مرتبط بود.

مزیت مراجعه به روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو

از طریق مکانیسم‌های مختلفی مانند مسیر مهاجرت و نگرش‌ها و تبعیض‌های موجود در کشور مقصد، چالش‌های روانی مهاجرت ممکن است منجر به نتایج نامطلوبی از نظر سلامت روانی شود. محققان همچنین معتقدند که ممکن است عوارض سلامت روانی فردی بابت از دست دادن دسترسی به مناظر طبیعی وجود داشته باشد.

نوجوانان و کودکان به دلیل احتمال قطع ارتباطات اجتماعی و جامعه‌ای ممکن است چالش‌های عمیقتری تجربه کنند. جدایی از اعضای خانواده نزدیک به علت یک حادثه یا دوری از کشور مبدا ممکن است عامل استرس زا با اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت بر نتایج سلامت روانی باشد.

جدایی از اعضای خانواده یا جامعه مبدأ ممکن است منجر به کاهش احساس تعلق در یک شبکه خانوادگی، منطقه‌ای یا قومی‌شود که ممکن است به مشکلات سلامت روانی دامن بزند. جدایی مرتبط با مهاجرت ممکن است مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی را افزایش دهد، از جمله ترومای رویدادهای آب و هوایی حاد، نیاز به غذا و آب، از دست دادن زمین یا خانه و کاهش انسجام اجتماعی به عنوان نتیجه از افزایش رقابت برای منابع اساسی مانند غذا و آب است.

یک روانشناس ایرانی در سانفرانسیسکو با شناخت خلاهایی در درک ما از سلامت روانی نوجوانان مهاجر، یک همکاری بسیار مفید بین نوجوان، خانواده و کشور جدید ایجاد میکند. هدف این همکاری برگرداندن ثبات ذهنی و روانی کودک و نوجوان است. همچنین مکانیسم‌ها یا فرآیندهایی را که ترویج سلامت جسمی‌و روانی و پیشگیری از بیماری‌های روانی را به جریان می‌آورد، به‌رغم تجربه سختی‌های به وجود آمده به دلیل تطبیق با فرهنگ جدید و چالش‌های مرتبط با گذر از دوران نوجوانی، شناسایی کند.

نویسنده: سلما ظروفی

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.