4 آسیب‌های طلاق برای مردان و راهکارهای کاهش عوارض طلاق

15 دقیقه مشاوره رایگان با هر رواندرمانگر جهت آشنایی بیشتر خدمات

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

آسیب‌ های طلاق برای مردان و راهکارهای کاهش عوارض طلاق

بعدا بخوان

0 مورد

تاریخ انتشار

18 سپتامبر 2023

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

عنوان های این مقاله
آسیب‌ های طلاق برای مردان و راهکارهای کاهش عوارض طلاق

آسیب‌ های طلاق برای مردان کمتر شناخته شده است. پایان دادن به ازدواج هرگز آسان نبوده است. حتی اگر فرد زندگی مشترک پرفشار و سختی را تجربه کرده باشد، پس از طلاق، احساس رضایت و آزادی موقتی است و پس از گذشت زمان اضطراب و استرس راه خود را پیدا می‌کنند و زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در واقع طلاق پس از مرگ یکی از عزیزان، دومین رویداد پراسترس زندگی محسوب می‌شود.

مردان و زنان هر دو تحت تاثیر آسیب طلاق قرار می‌گیرند. اما با توجه به تفاوت‌های شخصیتی و نوع نگاه جامعه به طلاق، مردان بیشتر از زنان درگیر آسیب طلاق می‎شوند. طبق مطالعات انجام شده، چالش‌هایی که مردان پس از طلاق تجربه می‌کنند، متفاوت‌تر از چالش‌های زنان است و تاثیرات عمیق‌تر و گسترده‌تری نیز به همراه دارد.

آسیب‌های طلاق برای مردان

صرف نظر از اینکه چه چیزی باعث شکست یک ازدواج می‌شود، تحمل درد ناشی از این شکست سخت است و اغلب منجر به انزوا و افسردگی می‌شود. در عین حال باور عمومی و قالب جامعه این است که مردان به سرعت و به راحتی با شرایط عادی جدید سازگار می‌شوند، در صورتی که این باور غلط است و مردان پس از طلاق احساس گمراهی و رهاشدن دارند.

آسیب‌های طلاق برای مردان در تمامی جنبه‌های زندگی آن‌ها تاثیر می‌گذارد. مردان پس از طلاق از نظر اجتماعی، اقتصادی، روانی و جسمی دچار مشکل می‌شوند و نیاز به مراقبت جدی از خود دارند تا با اتفاقات غیرقابل جبران مواجه نشوند. این مساله در صورت وجود فرزند یا فرزندان اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند؛ چرا که پس از طلاق، وظیفه پدری مهم‌تر می‎شود.

این آسیب‌ها به هم مرتبط بوده و بر ایجاد یا تشدید یکدیگر تاثیر مستقیم دارند. مردی که پس از طلاق مجبور به پرداخت مهریه سنگین می‌شود، از نظر اقتصادی تحت فشار قرار می‌گیرد و این مساله می‌تواند کیفیت تغذیه مرد را کاهش دهد. ضعف سیستم ایمنی و بیماری، افت بهره‎وری مردان را در پی دارد که می‌تواند منجر به از دست دادن شغل شود.

تجربه زندان در پی پرداخت نشدن اقساط مهریه، افسردگی مرد را تشدید کرده و خطر خودکشی را افزایش می‌دهد. آسیب طلاق می‌تواند یک مرد را به خودکشی برساند؛ پس لازم است آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید تا اگر خود یا اطرافیانتان درگیر طلاق هستید، بتوانید با شناخت دقیق وضعیت، خود را از ورطه سقوط نجات دهید.

گناه‌کار بودن از نظر جامعه

درخواست طلاق، اغلب از سمت زنان ارائه می‎شود. زنان اغلب به دلیل آزار کلامی، خشونت فیزیکی، خیانت، خساست و اعتیاد مردان درخواست طلاق می‌کنند، پس از نظر جامعه مردان مقصر شکست ازدواج هستند. این که چه عواملی منجر به عدم موفقیت زندگی مشترک می‎شوند، نیاز به بررسی دارد و در بسیاری از موارد نمی‌توان تنها یک طرف یا فقط مردان را مقصر طلاق دانست. اما جامعه این طور فکر نمی‌کند و با تنها گذاشتن و عدم حمایت مردان، در آن‌ها احساس گناه ایجاد می‌کنند.

بحران هویت

اکثر مردان هویت خود را بر اساس شغل و خانواده می‌سازند. از دست دادن هر یک می‌تواند تاثیرات ویرانگری بر هویت مرد داشته باشد. از جمله آسیب‌های طلاق که مردان را دربرمی‌گیرد، بحران هویتی است. آن‌ها احساس گمراهی کرده و نیاز دارند که خود را در موقعیت جدید بشناسند. برخی از مردان پس از طلاق برای نشان دادن برتری نسبت به همسر سابق خود و باقی ماندن در نقش همسر، رابطه جدیدی را آغاز می‌کنند که اغلب نتایج مفیدی نداشته و تاثیرات منفی نیز در پی خواهد داشت.

افسردگی و اضطراب

مردان پس از طلاق با افسردگی و اضطراب دسته و پنجه نرم می‌کنند. احساس گناهی که از سوی جامعه به ان‌ها تحمیل می‎شود، عدم حمایت از سوی اطرافیان و ترس از آینده، افسردگی و اضطراب آن‌ها را تشدید می‌کند. در این شرایط مردان به سوء مصرف مواد مخدر و الکل روی می‌آورند که در نهایت احتمال بزهکاری و قانون شکنی را بالا می‎برد. وجود همسر و داشتن خانواده موجب می‎شود بسیاری از مردان از انحرافات مختلف، رفتارهای پرخطر و ارتباطات ناباب دوری کنند. با از هم پاشیدن خانواده و ترک خانه توسط همسر، مردان مستعد بزهکاری می‌شوند.

حضانت فرزندان

طلاق زندگی طرفین و فرزندان را به طور کلی تغییر می‌دهد. پدری که تا مدتی قبل می‌توانست هر روز فرزند خود را ببیند، حالا تنها در روزها و ساعت‌های مشخصی می‌تواند با او در ارتباط باشد. این مساله بر تمامی جنبه‌های زندگی مرد تاثیر می‌گذارد و او به زمان بیشتری برای درک زندگی جدید نیاز دارد.

ممکن است مسئولیت نگهداری از فرزندان به پدر برسد. در این شرایط او باید زمان خود را مدیریت کند تا بتواند وظایف شغلی و پدری خود را به خوبی انجام دهد. اگر فرزندان کوچک باشند، پدر باید ساعت کاری خود را کاهش دهد تا بتواند مراقبت از فرزندان را به راحتی انجام دهد. پدران اغلب آموزش لازم برای نگهداری از فرزند را دریافت نمی‌کنند و انعطاف کمتری در این موضوع دارند که منجر به افت کیفیت زندگی می‎شود.

راهکارهای کاهش عوارض طلاق

طلاق با تمام آسیب‎های عمیق و تاثیرگذارش، تنها پایان یک ازدواج است، نه پایان یک زندگی. پس می‌توان با عزم و اراده جدی زندگی جدیدی را آغاز کرد و از تجربیات گذشته آموخت و از آن‌ها برای بهبود کیفیت زندگی بهره برد. راهکارهای کاهش آسیب طلاق کمک می‌کند که از مراحل سخت پس از طلاق گذر کنید و اهداف و آرزوهای خود را دنبال کنید.

به خودتان زمان بدهید

یکی از مسائلی که به مردان پس از طلاق فشار روانی وارد می‌کند این است که به آن‌ها فرصت سوگواری داده نمی‎شود و خشم و اندوه آن‌ها تخلیه نشده باقی می‌ماند. آن‌ها به سرعت درگیر مسائل مالی و حضانت فرزندان می‎شوند. در نتیجه دوره سوگواری کمتر یا ناقصی دارند. توصیه می‎شود که برای سلامت روان خود، دوره سوگواری کاملی برای زندگی و عشقی که از دست رفته است، داشته باشید. با خانواده، دوست صمیمی یا مشاور در خصوص احساسات خود صحبت کنید و از درون‌ریزی احساسات خودداری کنید. حتی نوشتن نیز می‌تواند به شما کمک کند. از ابراز احساسات خجالت نکشید و خشم، اندوه، رنجش و هر احساس دیگری که دارید را تخلیه کنید.

رژیم غذایی سالم را رعایت کنید

مردان ممکن است به دلیل مشکلات اقتصادی، سطح پایینی از تغذیه را در پیش بگیرند، یا از مراجعه به پزشک خودداری کنند. همچنین افسردگی و اضطراب آن‌ها را به اعتیاد سوق دهد. همگی این عوامل سلامتی مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

داشتن رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و مقوی و شامل میوه و سبزیجات می‌تواند انرژی بدن را بالا نگه دارد. ترشح هورمون‌های شادی می‌تواند از هجوم افکار منفی جلوگیری کند و انگیزه‌ای مردان را برای پیشرفت شغلی افزایش دهد. از آن جا که داشتن شغل و توانایی اقتصادی برای مردان اهمیت زیادی دارد، پیشرفت شغلی می‌تواند روحیه آن‌ها را افزایش داده و به ساخت زندگی جدید کمک کند.

برنامه ورزش منظم را در پیش بگیرید

هورمون اندورفین، هورمونی است که با ورزش کردن در بدن ترشح می‎شود و به حفظ حال خوب کمک می‌کند. با ورزش می‌توان انرژی منفی را تخلیه کرده و از نظر ذهنی و جسمی به آرامش رسید. ورزش منظم روی کیفیت خواب نیز تاثیر مثبتی داشته و در نتیجه کیفیت زندگی را بهبود می‌دهد.

با خانواده و دوستانتان معاشرت کنید

ممکن است بخواهید پس از طلاق مدتی را تنها باشید. مراقب باشید که این مساله تنها مدت کوتاهی ادامه داشته باشد. انزوا و کناره‌گیری از جامعه و ارتباطات انسانی، راه حل آسیب طلاق نیست و مشکلات را بدتر و بزرگ‌تر می‌کند. با کسانی که دوست دارید معاشرت کنید و در مورد احساسات خود با آن‌ها صحبت کنید. برقراری ارتباط احساس بهتری در شما ایجاد خواهد کرد و اعتماد به نفس شما را بهبود خواهد داد.

از راهنمایی‌های مشاور استفاده کنید

صحبت کردن با کسی که موقعیت شما را درک می‌کند و می‌تواند به شناخت شما از وضعیت خود کمک کند، بهترین کاری است که می‌توانید برای شروع زندگی جدید انجام دهید. مشاور به شما کمک می‌کند مهارت‌های شخصیتی خود را تقویت کنید تا بتوانید با آسیب طلاق مبارزه کنید و موفق شوید.

سخن پایانی

طلاق مردان را از جنبه‌های روانی، جسمی، اجتماعی و اقتصادی با مشکل درگیر می‌کند. آن‌ها از طرف جامعه مقصر شکست ازدواج شناخته می‎شوند و این نگاه آسیب طلاق را در مردان تشدید می‌کند. در این مقاله ضمن شناخت آسیب‌های طلاق برای مردان، راهکارهایی ارائه کردیم تا اگر خود یا اطرافیانتان در پروسه طلاق هستید، بتوانید با استفاده از آن‌ها از تاثیرات منفی و عمیق طلاق جلوگیری کنید و با شناخت وضعیت خود، زندگی جدید بسازید.

سوالات متداول

آیا احتمال حمله قلبی در مردان پس از طلاق افزایش می‌یابد؟

مردان پس از طلاق به دلیل افسردگی و سایر مشکلاتی که در پی آن ایجاد می‎شوند، به مصرف سیگار روی می‌آورند و حتی در آن زیاده‌روی نیز می‌کنند، ممکن است خود را در کار غرق کنند و به دلیل کم تحرکی دچار اضافه وزن شوند، مصرف غذاهای آماده و اضطراب از عواملی هستند که احتمال حمله قلبی در مردان مطلقه را افزایش می‌دهند.

درمان آسیب طلاق چه مدت زمان نیاز دارد؟

افسردگی پس از طلاق اگر برای درمان اگر پیگیری جدی صورت نگیرد، می‌تواند تا ماه‌ها و حتی سال‌ها فرد را درگیر کند. با توجه به شرایط زندگی مشترک که منجر به طلاق شده است، شرایط پس از طلاق، وجود فرزند و حتی تعداد و سن آن‌ها، آسیب طلاق می‌تواند شدید و یا کمتر باشد که دوره درمان متفاوتی دارد.

منابع

ajafamilylaw.com

heathbakerlaw.com

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 1 =

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.