انواع تست های افسردگی
در حال حاضر روانشناس ها از چندین تست افسردگی معتبر استفاده می کنند که بطور کلی المان های روانی ،جسمی و عاطفی را ارزیابی می کنند. این تست ها در تعداد سوالات و المان های مورد تمرکز با هم متفاوت هستند ولی بطور کلی می توانند فرد را از نظر میزان افسردگی ارزیابی کنند. آزمون افسردگی بِک (BDI) و آزمون همیلتون (HDRS) و تست ماریاکوس (CDI) برای کودک و نوجوان سه نمونه از آزمون های تشخیصی افسردگی رایج می باشند. تست های شخصیتی نیز وجود دارند که ازشان برای سنجش میزان افسردگی استفاده می شود مانند آزمون نئو (NEO) که بطور گسترده تری کل شخصیت فرد را بررسی می کنند و فاکتورهای دیگری را نیز می سنجد مانند میزان برونگرایی یا اشتیاق برای تجارب جدید و غیره.
ولی در آزمون های افسردگی بطور خاص این موارد قرار است بررسی شوند:
میزان غمگینی، بدبینی، احساس شکست، نارضایتی، احساس گناه، خود تنبیهی، خود بیزاری، خود سرزنشی، گریه کردن، انزوای اجتماعی، توانایی تصمیم گیری، سستی و کندی حرکتی یا روانی، زود رنجی، تحریک پذیری، تغییر در اشتها و خواب، میزان اهمیت به اتفاقات اطراف، میزان امیدواری، کاهش عاطفه، میزان لذت بردن، مشکل در تمرکز، خستگی پذیری، میزان میل جنسی، میزان روحیه و ایده و افکار خودکشی.
برای بررسی افسردگی در کودک و نوجوان نیز معمولا از آزمون ماریاکواس استفاده می شود که به بررسی میزان عزت نفس،، احساس بیهودگی، احساس عدم لذت، مشکلات بین فردی و خلق افسرده می پردازد.
اینکه فقط تست افسردگی بدهیم ولی با یک روانشناس صحبت نکنیم ارزش تشخیصی چندانی ندارد. برخی از ما ممکن است برای گرفتن توجه بیشتر، یا باور پذیرتر کردن حال بدمان، جواب های اغراق آمیز به سوالات تست بدهیم. برخی از ما ممکن است برای ترس از سرزنش شدن و یا حس شرم یا قضاوت شدن و پنهان کردن نشانه های افسردگی جواب هایی به سوالات بدهیم که حالمان را غیر افسرده نشان دهد. برخی از ما نیز که سال هاست دچار نشانه های افسردگی هستیم فکر کنیم زندگی نرمال همینجوری است، یعنی اساسا متوجه افسرده بودنمان نباشیم و ممکن است جواب هایی به سوالات بدهیم که تست ما را نرمال و غیر افسرده نشان دهد.
بنابراین به خاطر همه این دلائل، برای ارزیابی دقیق تر باید یک روانشناس از طریق دیدن و صحبت کردن با ما اطلاعات تکمیلی را بدست آورد و در کنار نتایج بدست آمده از آزمون به تشخیص نهایی دست پیدا کند. همچنین برای درمان افسردگی، صرفا یک تست به کار ما نمی آید و نیاز به یک برنامه درمانی توسط متخصص روان وجود دارد. البته اینطور نیست که همه روان شناس ها برای روان درمانی از تست افسردگی استفاده کنند، بخصوص در روان درمانی های طولانی مدت و عمیق تر معمولا از تست استفاده نمی شود بلکه درمانگر با چندین جلسه دیدن و صحبت کردن با ما متوجه اوضاع و احوال ما خواهد شد. یعنی اگر درمانگری از ما تست افسردگی نگرفت به این معنی نیست که کارش را درست انجام نداده است.
0 پاسخ
دادن تست افسردگی چه فایده ای داره اصلا؟؟؟
اگر بدون درخواست روانشناس یا روانپزشکتون باشه، بغیر از اینکه در معنا دادن به جواب تست گیج بشید و نگران بشید، تقریبا فایده ای نداره. کلا سعی کنید تست رو زمانی بدید که یک متخصص روانشناختی لازم دونسته باشه،
شما تست در سایتتون انجام میدید؟
بله به زودی امکان بعضی از تست های اصلی را در سایت میگذاریم، ولی بهتر است به توصیه و درخواست روانشناستون باشه.
????????