در موضوع خیانت زناشویی، زمانی که همسر وفادار متوجه خیانت دیگری میشود، اولین سوالی که از خود میپرسد این است: “چرا؟” کشف دلیل یا دلایل خیانت زناشویی، در مشخص کردن مسیر پس از خیانت، بسیار کمک کننده است. بسیاری از افراد هستند که پس از اطلاع از خیانت همسر خود، در دو راهی ماندن و بهبود زندگی مشترک یا ترک همسر و طلاق قرار میگیرند و گرفتن تصمیم برای آنها سخت میشود.
در این شرایط کشف دلیل خیانت، میتواند تصمیم بعدی را مشخص کند. اگر دلیل خیانت قابل درمان یا بهبود باشد، میتوان به ادامه زندگی امیدوار بود، اما اگر خیانت به این دلیل اتفاق افتاده باشد که همسر قصد ترک زندگی مشترک را دارد، بهترین تصمیم جدایی و طلاق است. مطالعات و تحقیقات بسیاری در خصوص خیانت زناشویی، دلایل و علائم آن انجام شده است. در این مقاله درباره 5 مورد از عوامل خیانت زناشویی صحبت میکنیم.
عوامل خیانت زناشویی
هر چند که نمیتوان عوامل مشخص و دقیقی در مورد خیانت زناشویی ارائه کرد، اما نتایج تحقیقات عوامل کلیدی و تاثیرگذاری را به ما معرفی میکنند که با استفاده از آنها میتوانیم دلیل خیانت افراد و زمینههای آن را بشناسیم.
انتقام
انتقام، صرف نظر از اینکه در نتیجه چه اتفاقاتی به وجود آمده است، میتواند یک محرک قوی برای خیانت زناشویی باشد. همسری که به شکلهای مختلف به زن یا شوهر خود آسیب جسمی و روحی وارد کرده باشد، ممکن است حس کینه و انتقام را در او ایجاد کرده باشد. توهین، تحقیر، بیتوجهی، عدم تامین نیازهای اساسی همسر و زندگی مشترک میتواند فرد را به سمت خیانت به قصد انتقام سوق دهد. حتی خیانت نیز میتواند خود دلیل خیانت همسر دیگر باشد. همسری که به او خیانت شده است، برای اینکه همسرش نیز همان آسیب روانی و صدمه روحی متقابل را حس کند، با شخص دیگری وارد رابطه میشود.
از دست دادن علاقه
داشتن رابطه پایدار و طولانی با کسی که عاشق آن هستیم، برای هر کسی آرزوست. زوجها تمام تلاش خود را میکنند تا عشق را میان خود حفظ کنند و از زندگی عاشقانه لذت ببرند. دوست داشتن و دوست داشته شدن، از نیازهای اساسی و طبیعی انسانهاست و تلاش برای عشق ورزیدن و مورد علاقه قرار گرفتن، از نیازهای غریزی ما نشأت میگیرد.
اما همیشه همه چیز مطابق خواست ما پیش نمیرود. زوجهای بسیاری علی رغم تمام تلاشها برای حفظ رابطه عاشقانه یک زندگی مشترک، نتوانستند عشق اولیه را به علاقهای ثابت و همیشگی بدل کنند. یکی از زوجین متوجه میشود که دیگر حسی به همسر خود نداشته و نمیتواند نیازهای عاطفی خود را با او برطرف کند. در نتیجه وارد روابط خارج از ازدواج شده و خیانت رخ میدهد.
نیازهای برآورده نشده
زن و مرد در زندگی مشترک و زناشویی، نیازهایی دارند که توقع دارند طرف مقابل آنها را برآورده سازد. نیازهای عاطفی، جنسی و مالی از اساسیترین و تاثیرگذارترین نیازها هستند که هر گونه خلل در برطرف کردن آنها ممکن است به پایداری زندگی مشترک لطمه وارد کند.
اگر همسری به دلیل مشغله کاری نتواند روزها و ساعتهای بیشتری در کنار همسرش باشد، با وجود رفع نیاز مالی، نمیتواند نیازهای عاطفی و جنسی او را پاسخ بدهد. رفع نشدن نیازهای جنسی، عدم دریافت توجه و محبت کلامی و کاهش صمیمیت میان زوجین همسر را به خیانت زناشویی سوق خواهد داد. چرا که او به دنبال روشی برای رفع نیازهایی است که همسرش نمیتواند برطرف کند.
تنوع طلبی و مشکل در تعهد
افرادی وجود دارند که در نوع خاصی تعهد داشتن مشکل دارند به ویژه اگر این تعهد به مدت طولانی باشد. معمولا افرادی که روابط متعدد و متنوعی داشتهاند، به سختی میتوانند به ازدواج پایبند بمانند. البته استثنا همیشه وجود دارد. علاقه نداشتن به تعهد، یکی از دلایل خیانت زناشویی است. این افراد تصور میکنند که با متعهد شدن به وسیله ازدواج میتوانند از تنوع طلبی خود جلوگیری کنند. اما موفق نمیشوند و در نهایت به دنبال راهی برای خارج شدن از زیر بار مسئولیت تعهد هستند.
میل جنسی زیاد و علاقه به تجربه انواع فانتزیهای جنسی از دیگر عواملی است که موجب عدم تعهد فرد میشود. اگر همسر فرد علاقهای به تنوع در رابطه جنسی نداشته باشد، فرد علایق و خواستههای جنسی خود را با فرد علاقمند دیگری در میان گذاشته و انجام خواهد داد. در این شرایط شاید فرد همسر و زندگی مشترک خود را دوست داشته باشد اما نتواند در مقابل امیال جنسی خود مقاومت کند و تعهد خود را میشکند.
نداشتن اعتماد به نفس
جذب فرد جدید میتواند مجموعهای از احساسات مثبت را در فرد ایجاد کند. احساس قدرت، جذابیت، زیبایی، موفقیت، عزت نفس و اعتماد به نفس در تحسین شدن از سوی فرد جدید وجود دارد که هیجانانگیز است.
فرد، تحسین شدن از سوی همسر را نمیپذیرد. به این دلیل که تصور میکند او از سر دلسوزی یا بدون اعتقاد قلبی این کار را انجام میدهد. در این شرایط تعاریف فرد دیگر را پذیرفته و فکر میکند که نظر واقعی اوست و نیازی به دروغ یا اغراق ندارد و در نهایت خیانت اتفاق میافتد.
سخن پایانی
خیانت زناشویی، یک سوال بزرگ در ذهن همگان ایجاد میکند و آن دلیل خیانت است. هر چند داستانهای مشترکی از خیانت وجود دارد، اما هر شخصی تجربه متفاوتی از خیانت دارد و با دلایل مختلفی خیانت میکند. درک دلایل و زمینههای بروز خیانت کمک میکند نقاط ضعف خود را شناخته و با تلاش برای درمان و بهبود آنها، از خیانت کردن و آسیب زدن به شریک زندگی خود جلوگیری کنیم. در این مقاله 5 دلیل تاثیرگذار در خیانت زناشویی را بررسی کردیم.
سوالات متداول
بهترین برخورد پس از اطلاع از خیانت همسر چیست؟
بر خشم خود غلبه کنید تا بتوانید با همسرتان گفتگویی مفید داشته باشید و نقاط تاریک زندگی مشترکتان را روشن کنید. در این صورت میتوانید مسیر زندگی مشترکتان را بررسی کنید و بفهمید که بر اثر چه اتفاقاتی و چه واکنشهایی به مرحله خیانت و از بین بردن اعتماد رسیدید. کمک گرفتن از راهنماییهای یک مشاور میتواند این کار را برای شما و همسرتان راحتتر کند. سوالات مهمی وجود دارد که باید هر دو پاسخهای دقیقی به آنها بدهید.
دادن فرصت دوباره به همسری که خیانت کردهاست، کار اشتباهی است؟
پاسخ به این سوال، نیاز به شناخت کامل دلایل خیانت دارد. اگر همسرتان به این دلیل خیانت کرده است که میخواهد به زندگی مشترک با شما پایان دهد، شما نیز باید خود را برای جدایی آماده کنید. اما اگر دلایل خیانت همسر قابل جبران و بهبود هستند، میتوانید با تصمیم و تلاش دو طرفه، زندگی مشترک خود را به ثبات برسانید.
منابع