7 راه کاری کاهش استرس و اضطراب مهاجرت

15 دقیقه مشاوره رایگان با هر رواندرمانگر جهت آشنایی بیشتر خدمات

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

اضطراب مهاجرت – راهکارهای کاهش استرس (ترس از مهاجرت)

بعدا بخوان

0 مورد

تاریخ انتشار

12 سپتامبر 2023

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

عنوان های این مقاله
اضطراب مهاجرت - راهکارهای کاهش استرس (ترس از مهاجرت)

اضطراب مهاجرت بر هر شخصی تاثیر متفاوتی نسبت به دیگری دارد. حتی اگر با خانوده نیز مهاجرت کنید، هر یک از اعضای خانواده با توجه به شرایط خود مانند جنسیت، سن و روحیات فردی، تحت تاثیر مهاجرت و دشواری‌های آن قرار خواهد گرفت.

طبق مطالعات صورت گرفته، حدود نیمی از مهاجران دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می‎شوند. همچنین یک سوم نوجوانان و والدین نیز پس از مهاجرت آسیب‌های روحی را تجربه می‌کنند. این آمار افراد بسیاری را از مهاجرت می‎ترساند، حتی ممکن است آن‌ها از تصمیم خود منصرف کند.

دلایل و عوامل اضطراب مهاجرت

اضطراب مهاجرت تاثیرات نامطلوبی بر سلامت روان، اجتماعی، جسمی و عاطفی فرد مهاجر دارد و حتی ممکن است روند زندگی او را مختل کند. این اضطراب می‌تواند حتی پیش از مهاجرت آغاز ‎شود. عواملی که منجر به مهاجرت ناگهانی می‎شوند و هزینه‌های بالای مهاجرت، از دلایلی هستند که موجب اضطراب پیش از مهاجرت می‎شوند. پس از مهاجرت نیز دور شدن از خانواده و دوستان و کمبود عاطفی، عدم دریافت امکانات بهداشتی و اجتماعی، مشکلات یافتن مسکن و شغل، عدم آشنایی دقیق با قوانین کشور جدید، بحران هویتی و ادغام نشدن با جامعه میزبان، از عواملی هستند که پس از مهاجرت اضطراب را تشدید می‌کنند.

اضطراب مهاجرت در کودکان

به طور کلی هر تغییری که کودکان را از دوستانشان جدا کند، برای آن‌ها سخت است و قرار گرفتن در موقعیت جدید موجب اضطراب آن‌ها می‎شود. مهاجرت به معنی تغییر محل زندگی و مدرسه برای کودکان است. به ویژه زندگی در کشوری با زبان و آداب و رسوم متفاوت نسبت به کشور مقصد می‌تواند اضطراب مهاجرت را برای کودکان تشدید کند. توجه ویژه و حمایت همه جانبه از کودکان در طول فرآیند مهاجرت تا تطبیق با جامعه جدید، مسؤولیتی است که والدین باید به شکل کامل انجام دهند تا روند طبیعی زندگی کودک، تحت تاثیر اضطراب مهاجرت مختل نشود.

مقابله و مدیریت اضطراب مهاجرت

هر کسی برای مهاجرت انگیزه‌ها و اهدافی دارد که حتی سال‌ها برای آن تلاش کرده است. پس نباید اجازه دهید اضطراب مهاجرت و ترس از مشکلات آن شما را از مسیر زندگی منحرف کند و زمان خود را از دست بدهید. در ادامه راهکارهای کاهش استرس و اضطراب مهاجرت را بررسی می‌کنیم.

اضطراب مهاجرت طبیعی است

اولین نکته این است که بدانید اگر با اضطراب مهاجرت مواجه هستید، این احساس طبیعی است و نباید آن را سرکوب یا انکار کنید. با اضطراب رو به رو شوید، احساسات خود را بیان کنید و از روش‌های مقابله اصولی و مشاوره استفاده کنید تا اضطراب مهاجرت کاهش یابد.

به زبان کشور مقصد مسلط شوید.

تسلط داشتن به زبان کشور مقصد می‌تواند از ایجاد بسیاری از مشکلات جلوگیری کند و مشکلات زیادی را نیز حل کند. تسلط به زبان می‌تواند شما را در یافتن شغل و خانه کمک کند. همچنین برای رفع نیازهای روزمره مثل خرید می‌توانید مستقل عمل کنید و نیاز به شخص دیگری برای راهنمایی یا صحبت به جای خود ندارید. استقلالی که با تسلط به زبان به دست می‌آورید، اعتما دبه نفس شما را افزایش می‌دهد و بهتر با اضطراب مهاجرت مواجه خواهید شد.

مهارت‌های خود را در جهت یافتن شغل ارتقا دهید

یافتن شغل یا انجام دادن کاری به عنوان شغل و کسب درآمد می‌تواند بخش زیادی از اضطراب مهاجرت را کاهش دهد. پیش از مهاجرت می‌توانید جاب آفر گرفته و این دغدغه را از لیست مشکلات مهاجرت خط بزنید. اما اگر مجبور شدید یافتن شغل را به پس از ورود به کشور مقصد موکول کنید، مهارت‌های شغلی خود را تقویت کنید تا زمان کمتری برای یافتن شغل صرف کنید.

ارتباط با خانواده و دوستان را حفظ کنید و ارتباطات جدید پیدا کنید

مهاجرت به کشور جدید به معنی جداشدن از هویت قبلی شما نیست. حتی اگر کشور جدید در بسیاری جهات اجتماعی و فرهنگی با کشور مبدا شما متفاوت است، می‌توانید دو فرهنگ را در کنار یکدیگر مدیریت کنید و زندگی جدید خود را بسازید. خانواده و دوستان پشتیبان عاطفی شما هستند تا بتوانید مراحل ابتدایی مهاجرت و ادغام با جامعه میزبان را پشت سر بگذارید. می‌توانید دایره دوستان و ارتباطات جدید در کشور مقصد تشکیل دهید و در عین حال هویت و ارتباطات قبلی خود را نیز حفظ کنید. داشتن تعادل در ارتباطات به کاهش اضطراب مهاجرت کمک خواهد کرد.

به لیست موفقیت‌ها سر بزنید

همانطور که در کشور مبدا با مشکلات شغلی، اجتماعی و غیره مواجه می‎شوید، ممکن است در کشور جدید نیز با انسان‌هایی برخورد کنید و یا در موقعیت‌های قرار بگیرید که شما را برنجاند، مهارت شما به چالش کشیده شود و سایر موقعیت‌های دلخورکننده و توهین‌آمیز. نوشتن لیستی از موفقیت‌ها و دستاوردهایی که تاکنون داشته‌اید و اهداف و محرک‌های شما برای تلاش‎هایتان، می‎تواند به شما در گذر از تجربیات آزاردهنده کمک کند و حس بد شما را به حس خوب تغییر دهد.

روی مسائل تحت کنترل خود، تمرکز کنید.

سیاست‌های مهاجرتی کشور مقصد می‌تواند موجب اضطراب مهاجرت باشد. به این معنی که ممکن است کشور مقصد قوانین مهاجرتی را تغییر داده و زندگی شما به عنوان مهاجر را دشوار کند. تا زمانی که اتفاقی نیفتاده است، نگران سیاست‌های مهاجرتی بودن، مشکلی را حل نمی‌کند. در واقع شما باید روی اهداف خود تمرکز کنید و به مرحله‌ای از پیشرفت برسید که تغییر سیاست‌های مهاجرتی، تاثیر حادی بر زندگی شما نداشته باشد.

پس‌انداز داشته باشید

زندگی غیرقابل پیش بینی است. پس برای هر چیزی آماده باشید. مخصوصا برای بدترین اتفاقات! کشور مقصد هر اندازه که مناسب زندگی باشد، باز هم به مقداری پس‌انداز نیاز دارید تا در صورت لزوم بتوانید از آن استفاده کنید و از اضطراب حادثه بکاهید. همچنین اگر صاحب فرزند هستید، علاوه‌بر پس‌انداز، حتما پیش بینی‌هایی برای نگهداری قانونی از او داشته باشید تا امنیت فرزندتان را تامین کنید.

سخن پایانی

اضطراب مهاجرت احساسی است که با توجه به تغییرات عمده‌ای که در زندگی فرد مهاجر ایجاد می‎شود، بروز آن کاملا طبیعی است. اما نیاز به پیگیری جدی و مداوم دارد. چرا که می‌تواند زندگی فرد را مختل و تلاش‌های او را بی‌نتیجه کند. در این مقاله راهکارهایی برای کاهش استرس و اضطراب مهاجرت اراده کردیم که امیدواریم بهره ببرید.

سوالات متداول

حفظ ارتباط با فرهنگ کشور مبدا تاثیری در کاهش اضطراب مهاجرت دارد؟

جدا شدن ناگهانی از هویت قبلی و فرهنگ کشور مبدا می‌تواند تاثیرات منفی در سلامت روان فرد مهاجر داشته باشد. حفظ ارتباط به طوری که مانعی برای ادغام در جامعه میزبان نباشد، می‌تواند از این اثرات منفی بکاهد. شرکت در مراسم‌های محلی، جشنواره‌های غذای محلی، فستیوال موزیک محلی و صحبت کردن با افراد هم‌زبان می‌تواند ارتباط شما با هویت قبلی و متعلقات آن را حفظ کند.

چگونه می‌توان ارتباطات جدید در کشور مقصد ایجاد کرد؟

برای برقراری ارتباطات جدید، اول باید ذهن آماده داشته باشید و روحیات خود را به سمت ارتباطات اجتماعی سوق دهید. همکاران، هم‌کلاسی‌ها و هم‌دانشگاهی‌ها، همسایه‌ها، کارمندان فروشگاه مواد غذایی و غیره از افرادی هستند که می‌توانید با آن‌ها ارتباط داشته باشید. همچنین زمانی را برای تفریحات در نظر بگیرید تا هم ذهن خود را از فشارهای شغلی و تحصیلی خالی کنید و هم اینکه بتوانید با آدم‌های جدید ملاقات کنید و دایره دوستان خود را گسترش دهید.

منابع

www.seattle.gov

www.verywellmind.com

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 1 =

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.