گاهی پیش میآید که در روابط عاشقانه ما یک سری نارضایتیها وجود داشته باشد. نارضایتیهایی که ممکن است به آنها بیتوجه باشیم و سرسری از آنها عبور کنیم. اما بسیار مهم است قبل از اینکه خیلی دیر شود به مسائل و مشکلات موجود در رابطهمان توجه کنیم.
نادیده گرفتن زنگهای خطر یا حتی نادیده گرفتن شهود و احساس درونی خودمان میتواند مشکلات رابطه را تداوم بخشد و منجر به نابودی آن شود. به طور مثال اینکه شما و پارتنرتان تمایای به گذراندن وقت با یکدیگر نداشته باشید یک زنگ خطر جدی و واضح است و نباید راحت از کنار آن عبور کنید. اما گاهی اوقات هم اوضاع ممکن است کمی پیچیده باشد و یک سری نشانههای ظریف و نامحسوس از نارضایتی وجود داشته باشد. نشانههایی که بهتر است تا دیر نشده برای حفط رابطهمان به آنها رسیدگی کنیم. در ادامه میخواهیم در مورد چندتا از این نشانهها صحبت کنیم.
-
کاهش میزان در ارتباطات بودن با یکدیگر
اگر به اندازه قبل با پارتنر خود در ارتباط نیستید و یا کیفیت ارتباطتتان در مقایسه با قبل کاهش پیدا کرده است، بهتر این را به عنوان یک زنگ خطر در نظر بگیرید. کاهش قابل توجه در میزان یا کیفیت ارتباط میتواند نشان دهنده این باشد که پارتنر یا همسر ما از نظر احساسی کناره گیری میکند. او ممکن است دیر به دیر به پیامهای ما پاسخ دهد یا از هر 5 پیام یکی را پاسخ دهد، یا ممکن است از گفتگوهای عمیق اجتناب کند یا حتی ممکن است این طور به نظر برسد که مثل قبل علاقهای به تعامل و گفت و گو با ما ندارد.
مثال: نیلوفر و سام قبلا در مورد تمام جزئیات روزشان با یکدیگر صحبت میکردند. اما اخیراً رفتار نیلوفر فرق کرده بود، کمتر از قبل پیام میداد یا کلاً پیامهای سام را نادیده میگرفت، جزئیات کمی از روز خود را تعریف میکرد و اغلب پاسخهایی کوتاه و مبهم میداد. این رفتار نیلوفر و باعث شده بود که سام احساس نادیده گرفته شدن، دوری و سردرگمی کند.
مطالعه بیشتر : علائم که نشان دهنده خیانت همسر شماست
-
فقدان ابتکار عمل و اشتیاق سیگنال خاموش نارضایتی از رابطه
ممکن است پارنتر ما فردی باشد که در تصمیمگیری و برنامهریزی برای انجام فعالیتهای مشترک و مورد علاقه اشتیاق نشان دهد و برای کمک به بهبود و رشد رابطهمان ابتکار عمل داشته باشد. همچنین ممکن است او فردی به شدت منفعل یا بیتفاوت باشد و همه مسئولیتهای حفظ و پیشبرد رابطه بر دوش ما باشد. حالت دوم نشاندهنده این است رابطه ما نیاز به رسیدگی دارد.
مثال: رامین و هلیا همیشه باهم برای شبهایی که میخواستند یکدیگر را ببینند برنامهریزی میکردند و با انجام کارهایی کوچک و از قبل فکر شده یکدیگر را غافلگیر میکردند. اما به تازگی هلیا متوجه شده بود که رامین مثل قبل علاقهای به برنامهریزی مشترک ندارد و تلاش زیادی برای ساختن لحظات خوب و عاشقانه انجام نمیدهد. همین موضوع باعث شده بود که هلیا احساس کند تمام بار زنده نگه داشتن رابطه بر دوش خودش است.
-
فاصله عاطفی سیگنال خاموش نارضایتی از رابطه
فاصله عاطفی در روابط به صورت احساس جدایی یا بیتفاوتی بروز پیدا میکند. در چنین شرایطی ممکن است ما احساس کنیم پارتنرمان دوریجو، کنارهگیر و محتاط شده است و دیگر مثل گذشته تمایلی به در میان گذاشتن افکار، احساسات یا تجربیاتش با ما ندارد.
مثال: نیما و کیمیا همیشه در مورد امیدها، ترسها و رویاهای خود با یکدیگر صحبت میکرند و احساس صمیمیت زیادی بین آنها جریان داشت. با این حال، اخیراً کیمیا به طرز عجیبی ساکت و محافظهکار شده بود و دیگر در مورد احساسات درونی خود با نیما صحبت نمیکرد. او از صحبت در مورد مسائل شخصیاش اجتناب میکرد، تمایلی به صحبت در مورد رابطهشان را نداشت و اگر هم نیما چیزی در مورد این تغییر رفتار میپرسید بسیار گنگ و مبهم جواب میداد. این رفتارهای کیمیا باعث شده بود نیما احساس استیصال و خفگی کند.
-
تغییر در صمیمیت فیزیکی
تغییر در صمیمیت فیزیکی، مثل کاهش رفتارهای محبتآمیز و عاشقانه، یا کاهش رابطه جنسی، میتواند نشانهای از مشکلات زمینهای در رابطه باشد. ممکن است این طور به نظر برسد که پارتنر یا همسر ما علاقه کمتری به لمس فیزیکی یا در آغوش گرفتن دارد و این موضوع باعث ایجاد احساس طرد شدن یا انزوا در ما شود.
مثال: احسان و یاسمن معمولاً هر دو از در آغوش گرفتن یکدیگر، دست همدیگر را گرفتن و تجربه هرگونه نزدیکی فیزیکی و صمیمیت لذت میبردند. با این حال، اخیراً یاسمن متوجه شده بود که احسان کم محبت شده است و از تماس فیزیکی اجتناب میکند. احسان دیگر برای رابطه جنسی پیشقدم نمیشد و ارتباط پرشور و اشتیاق آنها بسیار کاهش یافته بود. معمولا یاسمن بود که به سمت احسان میرفت و سعی میکرد به او نزدیک شود و این موضوع اصلا احساس خوبی به او نمیداد.
مطالعه بیشتر : 3 تکنیک مهم برای حفظ تازگی رابطه عاطفی با شریک عاطفی
-
افزایش درگیری یا تنش
در همه روابط بحث و دعوا وجود دارد و این کاملا طبیعی است، اما تشدید درگیری یا تنش در رابطه ممکن است نشان دهنده مسائل حل نشده یا نارضایتی اساسی باشد. ممکن است پارتنر یا همسر ما بیشتر از قبل حالتهای دفاعی بگیرد و یا بحث و مجادله و انتقاد کند و همین موضوع منجر به اختلاف نظرها و سوء تفاهمهای مکرر شود.
مثال: نگار و محمدرضا همیشه اگر اختلافنظری پیش میآمد میتوانسند به شیوهای سالم و سازنده باهم در موردش صحبت و حلش کنند. اما در چند ماه اخیر آنها بسیار بیشتر از قبل بر سر مسائل جزئی دعوا میکردند. محمدرضا احساس میکرد نگار بسیار بهانهگیر شده و دائم در حال انتقاد از اوست. این رفتارهای نگار باعث ایجاد تنش و رنجش بین آنها شده بود.
-
رفتارهای پنهانی سیگنال خاموش نارضایتی از رابطه
گاهی ممکن است احساس کنیم پارتنز ما رفتارهای مخفیانهای از خودش نشان میدهد، مثلا در مورد جایی که رفته است، کارهایی که انجام داده است، کسانی که ملاقات کرده است یا تعاملات خود به ما نگوید یا پنهانکاری کند. او ممکن است اطلاعاتی را پنهان کند یا حتی در مورد کارهای خود دروغ بگوید که منجر به ایجاد احساس بیاعتمادی و سوءظن در ما شود.
مثال: یزدان به تازگی متوجه شده بود که سارا در مورد برنامههای خود مبهم است و اغلب برای دیر آمدن به خانه بهانه میآورد. او مشکوک شده بود که آیا سارا چیزی را از او پنهان میکند با اینکه تلاش میکرد تا با او شفاف صحبت کند و پاسخی مستقیم از او بگیرد، سارا هر بار طفره میرفت. با این حال شهود یزدان به او می گفت که چیزی سرجایش نیست.
-
از دست دادن علاقه به اهداف مشترک
ممکن است ما متوجه شویم پارتنرمان بعد از مدتی عدم اشتیاق یا تعهد نسبت به اهداف مشترک، رویاها یا برنامهریزی برای آینده نشان میدهد. او ممکن است از بحث در مورد آینده کناره گیری کند یا نسبت به دنبال کردن اهداف مشترک ابراز بیعلاقگی کند.
مثال: آیسان و وحید در طی این چند سالی که با یکدیگر در رابطه بودند همیشه با هیجان در مورد رویاهای مشترک خود در مورد سفر به دور دنیا، خانه رویاییشان یا برنامههایشان در مورد داشتن فرزند صحبت میکردند. اما اخیرا به نظر میرسد که وحید نسبت به برنامههایشان برای آینده آنها بیتفاوت شده است. او از بحث در مورد اهداف بلندمدت اجتناب میکرد و نسبت به آرزوهای مشترک قبلی بیتفاوت به نظر میرسد.
-
جستجوی اطمینان خاطر و حمایت در خارج از رابطه
ممکن است ما متوجه شویم که پارتنرمان به دنبال تایید، توجه یا حمایت عاطفی از منابعی در خارج از رابطه مانند دوستان، خانواده یا همکاران میگردد. او ممکن است به جای روی آوردن به ما، برای گرفتن اطمینان خاطر یا حمایت به دیگران اعتماد کند و مسائلش را با ما مطرح نکند.
مثال: شایان متوجه شده بود که همسرش بنفشه، زمان بیشتری را با دوستانش میگذراند و از آنها در مورد مسائل شخصیاش و چالشهایی که با آنها روبرو میشود، مشاوره میخواهد. او برای مشاوره گرفتن در مورد مشکلاتش به آنها اعتماد میکرد و به جای صحبت کردن با شایان، به دنبال حمایت و تایید آنها بود. شایان از این موضوع احساس طرد شدن و به حاشیه رانده شدن میکرد.
مطالعه بیشتر : خیانت در روابط عاطفی
-
تغییر در اولویتها سیگنال خاموش نارضایتی از رابطه
اولویتهای شریک زندگی ما ممکن است بعد از مدتی تغییر کند و دیگر مثل قبل رابطه را اولویت خود قرار ندهد و بیشتر بر علایق فردی، شغل یا زندگی اجتماعیاش تمرکز کند. در چنین شرایطی چون او جنبههای دیگر زندگیاش را بر ما ترجیح میدهد، ممکن است ما احساس ناراحتی یا فاصله کنیم.
مثال: علی و هدیه همیشه برای وقت گذرانی با یکدیگر برنامهریزی میکردند و هر دو سعی میکردند زمانی را برای دیدن یکدیگر اختصاص دهند. با این حال، هدیه متوجه شده بود که که علی بیشتر از همیشه روی حرفهاش متمرکز شده و ساعاتی طولانی را در محل کار و معاشرت با همکاران خود میگذراند و رابطه آنها بسیار تحت تاثیر هدفهای کاری علی قرار گرفته است. چنین موضوعی به شدت هدیه را آزار میداد و احساس میکرد دیگر رابطهشان مانند قبل برای علی اهمیت ندارد.
-
اجتناب از برنامهریزی برای آینده
گاهی ممکن است ما متوجه شویم که پارتنرمان از بحثها یا تعهدات مربوط به آینده، مانند زندگی مشترک، ازدواج، یا تشکیل خانواده اجتناب میکند. او ممکن است هنگام صحبت در مورد آینده دور، تردید یا اکراه نشان دهد.
مثال: شروین مدتی بود که با آیدا در مورد نقل مکان کردن و زندگی کردن با او صحبت میکرد، اما آیدا همیشه موضوع را عوض میکرد یا پاسخهای مبهم و گیجکنندهای میداد. شروین از این موضوع احساس ناامیدی میکرد و نگران بود که آیدا ممکن است آیندهای را با او نبیند. همه اینها باعث احساس عدم اطمینان و ناامنی در شروین شده بود.
جمعبندی
توجه به شاخصهای ظریفی که نشان میدهند رابطه شما نیاز به ترمیم دارد، میتواند به شما کمک کند تا قبل از اینکه خیلی دیر شود، آشکارا و صادقانه به آنها رسیدگی کنید. نادیده گرفتن زنگ خطرها یا نادیده گرفتن شهود خود مبنی بر اینکه چیزی اشتباه است، سرآغاز پایان رابطه شماست.
اگر هر دوی شما مایل به حفظ رابطه هستید، هر دو باید آن را در اولویت قرار دهید. تنها در صورتی میتوانید بر چالشها غلبه کنید که هر دو مایل به انجام این کار باشید. به یاد داشته باشید، روابط پویا هستند و برای تداوم و پیشرفت به تلاش، تعهد و ارتباطات مداوم نیاز دارند.
برای رزرو وقت به صورت آنلاین یا از طریق واتس اپ اقدام کنید