حمایت از شریک زندگی ، چطور برای حل مشکلات تلاش کنیم ؟

خدمات روانشناسی برای فارسی زبانان کل دنیا

15 دقیقه مشاوره رایگان جهت آشنایی با مشاور مدنظر شما

حمایت از شریک زندگی ، چطور برای حل مشکلات تلاش کنیم ؟

بعدا بخوان

0 مورد

تاریخ انتشار

28 آگوست 2024

عنوان های این مقاله

اگر این مقاله مفید بود امتیاز دهید.

0 / 5. 0

حمایت از شریک زندگی ، چطور برای حل مشکلات تلاش کنیم

حمایت از شریک زندگی یکی از مهم‌ترین نقش‌هایی که دو طرف رابطه در زندگی یکدیگر ایفا می‌کنند ، حمایت‌کردن است و کیفیت این حمایت بر رضایت شخصی آنها تأثیر می‌گذارد. زوج‌ها به روش‌های مختلفی به یکدیگر کمک می‌کنند، از کمک به کارهای خانه گرفته تا تشویق یکدیگر به سمت اهداف شخصی گرفته و حتی فقط با گوش دادن به آن‌ها و شانه‌ای برای گریه کردن.

حمایت از شریک زندگی

محققان معمولاً حمایت از شریک زندگی در یک رابطه را به سه دسته تقسیم می کنند: حمایت عاطفی (نگرانی، همدلی، عشق، یا تشویق)، حمایت ملموس (کمک به کارهایی مانند آشپزی یا مدیریت امور مالی) و حمایت اطلاعاتی (اشتراک گذاری اخبار، حقایق یا مشاوره). متأسفانه، زوج‌ها معمولاً بین حمایتی که یکی از طرفین به دنبال آن است و نوع حمایتی که زوج دیگر ارائه می‌کند، با هم ناسازگار می‌شوند. وقتی زوج‌ها نتوانند در پشتیبانی از یکدیگر منطبق و هماهنگ عمل کنند، فرصت‌های ارتباط را از دست می‌دهند.

مطالعه بیشتر : روانشناس زوج – زوج درمانی

عدم تطابق زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از طرفین چیزی را به اشتراک می‌گذارد که باعث استرس، ناراحتی یا ناامیدی می‌شود و دیگری با ارائه پیشنهادهایی برای رفع مشکل پاسخ می‌دهد. وقتی کسی در مورد چالش‌های خود با شریک زندگی خود صحبت می‌کند، مثلاً در مورد مسائلی که در محل کار با آن‌ها سر و کار دارند، اغلب به دنبال حمایت عاطفی و شنیده‌شدن و ابراز دلسوزی هستند تا اینکه مشاوره یا کمک بخواهند.

اگر شریک زندگی آنها گفتگو را به حل مشکلات از طریق حمایت ملموس یا اطلاعاتی معطوف کند، ممکن است از نظر عاطفی احساس بی‌اعتباری و استرس بیشتری پیدا کنند. در عین حال، پارتنری که سعی دارد نوع خاصی از حمایت را ارائه دهد، ممکن است احساس سردرگمی، ناامیدی یا طرد شدن کند و تصور کند پیشنهاد کمک آن‌ها رد شده است. همانطور که این فشار ایجاد می‌شود ممکن است آن‌ها با یکدیگر بحث کرده و هر یک از اینکه دیگری آنها را درک نمی‌کند ناراحت شوند.

وقتی شریک زندگیی برای حمایت عاطفی به سراغ شما می‌آید، ممکن است همیشه واضح به نظر نرسد. در آن لحظه تمام چیزی که می‌خواهند این است که احساسات خود را به اشتراک بگذارند و با کسی که به او اهمیت می‌دهد ارتباط برقرار کنند و آرامش پیدا کنند. حمایت عاطفی از آنها در پردازش خشم، تسکین غم و اندوهشان، یا کاهش اضطرابشان تاثیرگذار است، زیرا به آنها کمک می‌کند تا از نظر عاطفی قوی‌تر شوند و برای چالش‌های بعدی آماده باشند.

برخی از شریک‌های عاطفی در دریافت حمایت عاطفی کمتر احساس راحتی می‌کنند و زمانی که استرس دارند، حمایت ملموس را ترجیح می‌دهند. هنگامی که آنها نیاز مبرمی به اطلاعات، مشاوره یا کمک عملی دارند، حمایت عاطفی شریک زندگیشان مفید به نظر نمی‌رسد.

چگونه از شریک زندگی خود حمایت کنیم

چگونه از شریک زندگی خود حمایت کنیم ؟

با در نظر گرفتن بسیاری از احساسات و نیازهای احتمالی در یک لحظه خاص، مطمئناً برای زوج‌ها مفید خواهد بود که با یکدیگر وقت بگذارند و در مورد انواع حمایت‌هایی که برای موقعیت‌های خاص مناسب است صحبت کنند.

شفاف بودن در مورد نوع حمایتی که به دنبال آن هستید به شریک زندگیتان کمک می‌کند تا نقش خود را بهتر ایفا کند. مهم نیست که زوج‌ها چقدر یکدیگر را می‌شناسند، آن‌ها نمی‌توانند ذهن یکدیگر را بخوانند، پس در مورد آنچه از شریک زندگی‌تان می‌خواهید، صحبت کنید و آن‌ها را راهنمایی کنید.

وقتی شریک زندگیتان برای حمایت پیش شما می‌آید، ابتدا بپرسید که چه کمکی می‌توانید به او بکنید. با توجه به موقعیت می‌توانید با ابراز همدردی نیز شروع کنید. سپس بررسی کنید که آنها به چه نوع حمایتی نیاز دارند؟ نشان دادن اینکه مشکل را درک می‌کنید و کمک به آن‌ها چه اندازه برای شما اهمیت دارد، نزدیکی و اعتماد بین شما بیشتر می‌شود.

ناهماهنگی و بحث می‌تواند در روابط سالم نیز رخ دهد. همسو شدن در پشتیبانی کردن نیاز به آزمون و خطا دارد. ممکن است با اشتباهات ناخواسته مواجه شوید، اشکالی ندارد. صحبت کردن درباره اشتباهات حمایتی عادت مهمی ایجاد می‌کند و با تمرین کردن این عادت، می‌توانید راه هماهنگ شدن و هم‌سو شدن در حمایت از شریک زندگی خود را بیابید.

مطالعه بیشتر : مشاوره پیش از ازدواج / پس از ازدواج

تابو عدم ابراز احساسات منفی

وقتی به نظر می‌رسد شریک زندگیتان ناراضی و ناراحت است، طبیعی است که سعی کنید احساسات خود را با او در میان بگذارید. اما ممکن است از صحبت کردن امتناع کند. حتی وقتی در مقابل شما مورد آزار قرار می‌گیرد نیز با واکنش « برایم مهم نیست. » مساله را تمام میکند.

اگر شریک زندگیتان معمولا احساسات منفی خود را ندیده می‌گیرد، ممکن است معتقد باشد صحبت کردن در مورد احساسات تابو است. شاید شما نخواهید به تحریک کردن او برای صحبت کردن ادامه دهید، اما آرزو می‌کنید که راهی وجود داشته باشد تا به او کمک کند راحت‌تر در مورد احساسات خود صحبت کند.

این نوع تفکر ریشه در فلسفه یونانی دارد که تعریف آن درگیری متفکرانه با افکار منفی و پرورش ایده آل‌های اخلاقی است. در واقع درمان مدرن شناختی رفتاری که اغلب برای کمک به افراد مبتلا به افسردگی و دیگر مشکلات سلامت روان به کار می‌رود، دقیقاً بر این نوع تفکر کلاسیک استوار است. یک درمانگر معمولاً سعی می‌کند به مراجع کمک کند تا احساسات خود را ابراز کند. این مساله اولین گام مؤثر برای تغییر نحوه رو به رو شدن با موقعیت‌های دردسرساز و ناراحت کننده است.

سخن پایانی

حمایت از شریک زندگی یکی از مهم‌ترین نقش‌های افراد در زندگی یکدیگر است. حمایت به سه شکل انجام می‌شود و باید مطابق با موقعیت آزاردهنده باشد. اگر شریک زندگی شما نتواند حمایت هم‌سو و هماهنگ نشان دهد، ممکن است حمایت او رد شود و این مساله موجب بحث و ناراحتی شود. در این مقاله در مورد انواع حمایت عاطفی، ملموس و اطلاعاتی و چگونگی انجام صحیح آن صحبت کردیم.

سوالات متداول

اگر شریک زندگیم در مورد ناراحتی خود صحبت نمی‌کند، چگونه از او حمایت کنیم؟

به شریک زندگی خود کمک کنید بفهمد که هیچ ضعفی در نشان دادن آسیب‌ها وجود ندارد. طبیعی است که به دلیل صحبت یا رفتار دیگران احساس ناراحتی داشته باشیم. به او کمک کنید احساساتش را بپذیرد و نشان دهید که او را درک می‌کنید.

چگونه از شریک زندگی خود در مورد ترس از مرگ و مساله وصیت نامه حمایت کنیم؟

غلبه بر ترس از مرگ و صحبت در مورد آن برای هر کسی دشوار است. اگر هر بار که شما موضوعاتی مانند وصیت نامه را مطرح می‌کنید، شریک زندگی‌تان سکوت می‌کند یا موضوع را تغییر می‌دهد، تایید کنید که بی‌میلی به صحبت در مورد چنین مسائلی قابل درک است، اما ندیده گرفتن آن چاره کار نیست. زندگی ادامه دارد و مرگ نمی‌تواند لذت آن را کم کند.

برای رزرو وقت به صورت آنلاین یا از طریق واتس اپ اقدام کنید

 

تست های روانشناسی  : 

تست ترس های قبل از ازدواج (PFS)

تست رضایت زناشویی انریچ (EMSS)

 

نظرات شما ارزشمند است

نشانی ایمیل شما محفوظ می ماند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما با موفقیت عضو خبرنامه شده اید.